Bramborové placky k pivečku
Z den předem uvařených brambor a surovin, běžně dostupných v chladničce, připravíte skvělé občerstvení. Kypré bramborové těsto v sobě skrývá výbornou jednoduchou náplň. Dozlatova vypečené plněné placky budou chutnat jako sytá svačina či večeře.
Postup přípravy
Krok 1: Nejlépe den předem uvaříme brambory ve slupce. Necháme vychladnout.
Krok 2: Připravíme náplň. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, až zesklovatí.
Krok 3: Přidáme nahrubo nastrouhaný salám, osolíme, opepříme a chvilku orestujeme. Po prochladnutí přidáme nasekanou petrželku a nahrubo nastrouhaný sýr.
Krok 4: Brambory oloupeme, najemno nastrouháme, přidáme sůl, prášek do pečiva. Podle potřeby přidáváme postupně mouku, dokud nevypracujeme tužší těsto.
Krok 5: Těsto ihned rozdělíme na 4 díly. Z každého uděláme placičku, na střed dáme náplň, okraje přehneme přes náplň ke středu a těsto spojíme. Placičku ještě opatrně, abychom nepotrhali těsto, rozválíme.
Krok 6: Na trošce sádla placky z obou stran opečeme dozlatova.
Krok 7: Jako přílohu použijeme nakládanou zeleninu nebo oblíbený dip.
Zveřejněno 14. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborové placky k pivečku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ERZYY
Moje poznámka
Bramborové placky k pivečku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ERZYY
Nejnovější recepty
Linecké s perníkovou příchutí
Přidáno před 13 hodinami
Ryba s ořechovou krustou
Přidáno před 13 hodinami
Novoroční linecké pro štěstí
Přidáno před 13 hodinami
Bramborové placky k pivečku
Přidáno před 13 hodinami
Hlíva ála vídeňský řízek
Přidáno před 15 hodinami
Jemná, jednoduchá, osvěžující pomazánka
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Domácí karamelový vaječňák, připravený za chvilku: Z pár ingrediencí a salka vznikne perfektní vánoční likér
Vítězem Prostřena se stal Šon, oblíbený svérázným humorem. Podával sušené žáby i pálenku s naloženými hady
Náš život s celiakií: Vietnamský salát bun bo nam bo podle kuchaře Šona naší Áni chutná, recept je snadný
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka z růžičkové kapusty
Adlla před 11 hodinami
Zelňačka (klasika)
vakl1 před 11 hodinami
Rychlá houbová polévka
Kajkajak před 12 hodinami
Špekáčky na černém pivu II
Sirkounn před 13 hodinami
Čokoládové crinkles
Breberka před 13 hodinami
Pudinková bábovka s vaječným likérem
KathrinaT před 14 hodinami
Sušenky Spekulatius
boomgo před 14 hodinami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
rpopovsky@hotmail.com před 15 hodinami
Rýžový nákyp
Sasid před 15 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Konsel před 16 hodinami
Suroviny:
brambory,
mouka hrubá,
prášek do pečiva,
sůl,
salám pikantní,
sýr tvrdý,
cibule,
petrželka,
olej,
sůl,
pepř mletý,
sádlo,
mouka
Komentáře