Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapr s bylinkovo-citronovou krustou

Kapr je u nás nejběžnější rybou, mnoho lidí mu ale nepřišlo na chuť. Přitom stačí dobrý recept a kapr chutná skvěle. Ochutnejte kapří filety zapečené ve voňavé bylinkové krustě a jistě si také pochutnáte.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Rybí filety nakrájíme na malé porce, osolíme a opepříme. Strouhanku promícháme s nastrouhanou citronovou kůrou, petrželkou a 2 lžícemi oleje. Krok 2: Zbylým olejem vymažeme zapékací misku, do které rozložíme kousky kapra. Na ně navrstvíme strouhankovou směs. Trochu ji k masu přitlačíme. Krok 3: Pečeme 15 minut při 180 °C. Po upečení podáváme s domácími hranolky.

TIP: Jak na domácí hranolky

Zveřejněno 18. 12. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapr s bylinkovo-citronovou krustou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6wZQ

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapr s bylinkovo-citronovou krustou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6wZQ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
filet z kapra, sůl, pepř mletý, strouhanka, citron, petrželka, olej, citron, limetka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu