Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cibulačka se žampiony

Cibulačka je velmi oblíbenou polévkou a dá se připravit na mnoho způsobů. Základem je opravdu dobře usmažená cibule karamelové barvy. Podle tohoto receptu připravíte lahodnou krémovou polévku, která se bude hodit i pro slavnostní příležitosti.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Žampiony oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji. Přidáme polovinu hub, osmahneme je a zalijeme zeleninovým vývarem. Vaříme asi 15 minut. Krok 2: Pak polévku rozmixujeme a vlijeme smetanu. Ochutíme solí, pepřem i špetkou muškátového oříšku a necháme přejít varem. Krok 3: Na másle opečeme na kostičky nakrájený chleba, vmícháme zbylé houby, lisovaný česnek a vše opražíme. Porce polévky zdobíme chlebíčky se žampiony a petrželkou.

TIP: Jak uvařit tradiční cibulačku

Zveřejněno 18. 12. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cibulačka se žampiony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5YBE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cibulačka se žampiony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5YBE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
žampióny, cibule, olej, vývar zeleninový, smetana ke šlehání, sůl, pepř mletý, ořech muškátový, máslo, chléb, česnek, petrželka

Přidat fotografie receptu