Zelný knedlík
Pokud si lámete hlavu, jakou přílohu podávat ke sváteční pečené kachně nebo vepřové pečeni, vyzkoušejte recept na zelný knedlík. Spojení dušeného zelí s cibulkou a slaninou a bramborového knedlíku vás překvapí snadnou přípravou i skvělou chutí.
Postup přípravy
Krok 1: Slaninu i oloupanou cibuli nakrájíme na malé kostičky. V rendlíku na rozpáleném oleji slaninu rozškvaříme. Přisypeme cibuli a opečeme mírně dorůžova. Pak přidáme okapané překrájené zelí, pepř, sůl a 15 minut na mírném ohni dusíme. Zelí necháme vystydnout.
Krok 2: Mezitím nakrájíme na kousky brambory. Zalijeme je studenou vodou, přivedeme k varu, osolíme a vaříme doměkka. Poté vodu slijeme a brambory rozmačkáme. Vmícháme k nim prosetou mouku s krupicí a vejce. Směs osolíme, důkladně prohněteme a vmícháme zelí. Těsto rozdělíme na poloviny. Z každé vytvarujeme váleček.
Krok 3: Knedlíky zaváříme do vroucí osolené vody. Vařečkou šišky nadzdvihneme ode dna, aby se nepřichytily. Na mírném ohni vaříme přibližně 14–16 minut. Knedlíky po vyjmutí nakrájíme na plátky, nejlépe režnou nití nebo ostrým nožem.
Krok 4: Podáváme s opečenou slaninou nebo s uzeným masem a špenátem.
Zveřejněno 18. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelný knedlík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYREN
Moje poznámka
Zelný knedlík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYREN
Nejnovější recepty
Vepřové plátky na zelenině a žampionech v pomalém hrnci
Přidáno před 3 hodinami
Vánoční kapr s bramborovým salátem
Přidáno před 7 hodinami
Citronové Raffaello
Přidáno před 10 hodinami
Kapr s bylinkovo-citronovou krustou
Přidáno před 12 hodinami
Nepečené krupičky
Přidáno před 14 hodinami
Chuťovky s lososem a kaviárem
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Vítězkou Hell's Kitchen Česko se stala Sierra: Ve finále málem zkolabovala, zmatkovala, ale ukázala velkou sílu
Šlehačková vánočka podle Josefa Maršálka: Je úžasně vláčná, voní vanilkou a muškátem a pro Štědrý den je jak stvořená
VIDEO: Zjistili jsme, kam v Brně na vánočních trzích na skvělou buchtu a svařák, i kde se vyhnout haluškám za 184 Kč
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduché rolády a jednoduché krémy
VM Verca před 3 hodinami
Nejlepší marokánky
MajdaTrajda před 3 hodinami
Halloweenské sušenky
martdol@seznam.cz před 3 hodinami
Šlehačkové cukroví
martdol@seznam.cz před 3 hodinami
Krémová pórková polévka
martdol@seznam.cz před 3 hodinami
Domácí vánočka
Zelnak před 12 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Tedicka 17. 12. 2024 19:18
Kančí guláš
czvlakan77 17. 12. 2024 15:30
Polévka z mletého masa s houbami
Kajkajak 17. 12. 2024 14:29
Babiččiny plněné ořechy
Yvor44 17. 12. 2024 13:36
Suroviny:
slanina uzená,
cibule,
olej,
zelí sterilované,
pepř mletý,
sůl,
brambory,
mouka hladká,
krupice,
vejce
Komentáře (1)