Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jazyk na smetaně

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie842 kJ /
201 kcal
Bílkoviny6,39 g
Tuky1,27 g
Vláknina21,35 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 341 mg
Sůl0,74 g
Sacharidy31,57 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kořenovou zeleninu (mrkev,celer,petržel) si nastrouháme na větších slzičkách, cibuli na malé kousky a dáme jí orestovat na oleji. Krok 2: K ní dáme nastrouhanou zeleninu a dusíme. Krok 3: Za chvíli přidáme koření, džem, cukr, mandle, rozinky, sůl, šťávu z citronu(ocet), zalijeme vývarem z vaření jazyka a dusíme dál. Krok 4: Jazyky nakrájíme na plátky, ve smetaně rozmícháme mouku, zalijeme omáčku Krok 5: Přidáme ještě hrášek a pokrájené jazyky, aby se prohřály a chvilku povaříme.

Zveřejněno 13. 9. 2009

Poznámka autorky Bibinka

Trošíčku mě kdysi inspiroval jeden Polský recept, který jsem téměř změnila a ručím vám za to, že nám chutná víc, než svíčková.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jazyk na smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Xo8v

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jazyk na smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Xo8v

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

To vypadá fantasticky, chtěl sem to dělat o víkendu, ale když se na to už od rána koukám, protože sem si nezavřel okno s receptem, tak už teď tuším, že mně cesta do řeznictví nemine....................huráááá :-8

kolyxxx: Tak ať se Ti povede, nám to moc chutná:yes:

Ivana79:jůůůůů, fakt mám velkou radost:yes:a těší mě to ohromně;-):-K

Bibi:no to teda nemusí,tento jazyk sa rozpadával,asi som ho dobre uvarila a aj keď hovädzie mám rada,tak tento krát vyhráva jazyk na smetaně :-)):yes:

Ivana79: Ivanko, moc jsi mě zase potěšila a jsem ráda, že chutnalo jako nám-lepší, než svíčková a nemusí být ani drahé hovězí viď-díky i za pěkné fotky:yes:

Bibi,tak určite súhlasím,nám to tiež chutilo viac ako sviečková,bolo to moc dobré,lahodné,výborné ;-):-p:yes::yes:Ďakujem za skvelý recept,pridávam ti fotečky :-):-K

Tak teprve nyní jsem si všimla tohoto receptu a protože jsem měla doma vařené jazyky hned jsem je udělala. Jídlíčko bylo fantastický, určitě ho budu dělat častěji.:-p:-p

Jiřičko(neregistrovaná), proč bych se měla zlobit, to ani v nejmenším:-!možná se budeš divit, ale já ti ještě poděkuji za všimnutí, je vidět, že jsi to podrobně a poctivě četla;-) Už je to dopsané:-D

Jiřička 14. 9. 2009 09:15
Bibi zdravím, nechci být rejpalka, ale kam příjdou rozinky? V surovinách jsou v postupu už ne. Asi Ti vypadly v místech, kde se dávají mandle. Omlouvám se J.

pro Bibinku: kdybych byl registrován, poslal bych Vám bod. Mandle osobně nedávám, můžu zkusit. Zkuste někdy místo hrášku kyselou okurku(nepřehnat).

Bibi:-)já hubovat nebudu-mě se to takhle po půlnoci líbí:-p;-).U nás je jazyk ve velké oblibě(nejradši máme jen vařený v okořeněném vývaru,pak k němu hořčice,křen,chlebík:-p a na to musím koupit hned 3ks,protože Martin s Vojtou se snědí celé;-)).Tvůj recept zní velmi lákavě a voňavě a tak ukládám a schovávám si na nějaký slavnostní oběd-třeba hned o víkendu;-).
Děláš z vepřových?Nemáš to napsané v surovinách,tak aby některé kuchařinky netápali;-)

Bibíííííí takhle před půlnocí :-/:-D:-D:-D:-p:yes:

Ale Bibiiiiii!:-(;-(, jsi fakt hnusnáááá!Ale jinak no, nádhera;-):yes::yes:

Bibinko, jazyk jsem už nevařila hodně dlouho, ale tys mne tímto receptem fakt navnadila, že ho musím udělat a podle tebe :-):yes:+ 1.

Tématické fráze:
vepřový jazyk na smetaně, recepty vepřový jazyk na smetaně, hovězí jazyk na smetaně, jazyk na smetaně, jazyky na smetaně, vepřové jazyky na smetaně, srdce a jazyk na smetane, recept na jazyk na smetaně, recept hovězí jazyk, jazyk recept, vepřový jazyk a srdce na smetaně, hovězí jazyk, jazyk na smetaně recept, vepřový jazyk recepty, hovězí jazyk recepty, jazyky na smetaně recept, hovězí jazyk recept, recept jazyk, srdce a jazyky na smetaně, jazik na smetane

Suroviny:
jazyk vepřový, vývar, mrkev, celer, petržel, cibule, mandle plátkové, rozinky, džem brusinkový, smetana, hrášek sterilovaný, šťáva citronová, cukr, pepř, koření nové koření, tymián, olej, sůl

Přidat fotografie receptu