Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květákovo-masové karbanátky

Máte rádi karbanátky i smažený květák? A co takhle jejich kombinace? Nadrobno nasekaný květák promícháme s mletým masem, dochutíme a tvoříme karbanátky, které obalíme v těstíčku a strouhance. Po usmažení podáváme s bramborami.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Do hrnce dáme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Mezitím rozebereme květák na drobné růžičky a jakmile voda vaří, vložíme je do hrnce a povaříme asi 5 minut. Poté scedíme, zchladíme a nasekáme nadrobno. Krok 2: Cibuli očistíme, nakrájíme nadrobno a usmažíme. Krok 3: Do mísy dáme maso, přidáme vychladlý nadrobno nasekaný květák, opepříme, osolíme, vyklepneme 1 vejce, sýr, osmaženou cibulku, hrst majoránky a pokrájený kopr. Krok 4: Vše promícháme a utvoříme malé karbanátky. Ty obalíme v hustém těstíčku z hladké mouky a 1 vejce. Následovně je obalíme ještě ve strouhance. Krok 5: Smažíme ve vrstvě dobře rozpáleného oleje. Při smažení častěji otáčíme, aby se karbanátky dobře propekly. Podáváme s brambory sypaným čerstvými koprem.

TIP: Jak smažit karbanátky

Zveřejněno 20. 12. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květákovo-masové karbanátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNMRW

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květákovo-masové karbanátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNMRW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
květák, maso mleté, sůl, pepř mletý, vejce, sýr tavený, majoránka, cibule, kopr, vejce, mouka hladká, strouhanka, olej

Přidat fotografie receptu