Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové kotlety podle balkánské kuchařky

Vepřové kotlety s balkánským nádechem voní po rajčatech, slanině a paprikách. Čerstvé papriky stačí podusit na skus, hotové jídlo pak podávejte s rýží a posypané sekanou petrželovou natí. Rázem ucítíte chuť léta, tepla a středomoří.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 40 min

55 min (15 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Kotlety očistíme, přes fólii naklepeme a nařízneme na 3 místech okraje, aby se nekroutily. Osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Krok 2: Na sádle a slanině orestujeme očištěnou a nasekanou cibuli. Vložíme kotlety obalené v mouce a opečeme je z obou stran. Krok 3: Přidáme nové koření, bobkový list, sladkou a uzenou papriku, kmín a necháme koření krátce rozvonět. Pokud chceme mít pokrm pikantní, přidáme i chilli dle chuti. Promícháme, podlijeme vývarem do výše masa a přivedeme k varu. Krok 4: Při nižší teplotě dusíme do změknutí masa, nakonec přidáme utřený česnek, rajčatovou pastu, půlky cherry rajčátek a směs paprik nakrájených na nudličky. Krok 5: Podusíme už jen krátce, aby papriky zůstaly na skus. Podáváme nejčastěji s rýží ale hodí se i různě upravené brambory. Na talířích posypeme nasekanou petrželkou.

TIP: Bulharská kuchyně a její typická jídla

Zveřejněno 19. 12. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové kotlety podle balkánské kuchařky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpEPM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové kotlety podle balkánské kuchařky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpEPM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kotleta vepřová, sůl, pepř mletý, mouka hladká, sádlo, slanina, cibule, bobkový list, koření nové koření, paprika sušená sladká, paprika sušená uzená, kmín drcený, chilli, česnek, rajče cherry, pasta rajčatová, paprika čerstvá červená, vývar masový, petrželka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu