Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šlehačková roláda

Roláda lehounká jako dech! Nadýchané těsto s lehounkou šlehačkou vás pohladí v každém soustu. Dokonalého efektu docílíte, když se těsto propeče, ale zároveň ještě pruží na dotek, tak zůstane roláda kyprá a zároveň hebká.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 801 kJ /
1 148 kcal
Bílkoviny48,40 g
Tuky45,29 g
Vláknina16,50 g
Cholesterol 1,06 g
Sodík 401 mg
Sůl0,83 g
Sacharidy128,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky s cukrem šleháme do světlé pěny. Pak přidáme kakao a nakonec jemně přidáme ušlehaný sníh z bílků. Krok 2: Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Vložíme do vyhřáté trouby na 190 °C a prudce upečeme. Krok 3: Upečenou roládu vytáhneme, pocukrujeme moučkovým cukrem, zakryjeme pečicím papírem, obrátíme ji a papír, na kterém se pekla, opatrně sloupneme. Těsto zarolujeme do válečku s čistým pocukrovaným pečicím papírem a necháme vychladnout. Krok 4: Po vychladnutí rozbalíme a naplníme ušlehanou šlehačkou ochucenou cukrem. Krok 5: Nakonec necháme v ledničce 1 hodinu odležet. Krájíme na plátky a podáváme.

TIP: Jak udělat šlehačkovou roládu bez mouky - oblíbené bezlepkové recepty

Zveřejněno 19. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šlehačková roláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wyr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šlehačková roláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wyr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Papriko:-)proč se stydět:-O,hlavní je,že chutnala ne?;-)
Karkulko:-)zas tak složité to není;-)-ihned po upečení sundám roládu z plechu na navlhčenou(vyždímanou) utěrku a pevně smotám.Nechám vychladnout a pak opatrně rozmotávám.Pomažu krémem(marmeládou,..) a opět roluji do rolády a u toho sundavám peč.papír ze spodku těsta;-).Důležité je těsto nepřepéct,jinak je suché a láme se.Jestli chceš,jukni sem a zkus http://www.toprecepty.cz/recept/4239-piskotovy-zav....

Ta vypadá úžasně.:-pJenomže já jsem hrozný tele co se rolád týče.:-//Mám jí horkou zabalit a studenou zase rozbalit a naplnit:-SNerozláme se mi to??:-//Ještě se bohužel nenašel nikdo,kdo by mi to vysvětlil tak trochu jako pro blbý.:-//:-K

Miruš :yes::yes::yes: Stydím se za to, co jsem sem vložila já - ta tvoje je proti tomu perla vedle scvrklého hrachu :-(:-(

Děkuji za pochvaly:-8,ovšem Bibi,jestli je dokonalá,to opravdu nevím:-O.A máš pravdu,už není:-p;-)-ale hned jak příště budu dělat,tak ti dám vědět;-):-D.

Mirčo........:-O:-O:-O:-O, co říct? Aspoň ten plus přidávám!:yes:

mirčo - krása, krása :yes::yes:;-)

Mirko, taky se na ní chystám;-)ovšem ty jsi jí dotáhla k úplné dokonalosti-taková krásná šlehačková peřinka:yes:,sladké nejím, to víš, ale já bych si tak uřízla:-p, ale už není viď:-?Dávám boda:yes:

Přidávám fotky rolády která nám moc chutnala:-p a kterou si vždy rádi zopakujeme;-).Těsto jsem dělala dvoubarevné-část těsta jsem obarvila kakaem a do bílého na plechu jsem ho pak dávala cik cak.

Papričko:-)zrovna nedávno(7.7.) jsem jí pekla k našemu výročí.Jěště že nesoutěžím jinak bys měla o boďky míň;-):-D.Negativ se ti moc povedl a věřím že i chutnal:-p.Škoda že si nemůžu vzít ten kousek vpravo;-).Máš boďku:-)

Pekla jsem roládu ve verzi negativ (jak jednou uvedla Mirča75 - tuším u prošívané deky;-)) - tedy světlou roládu - místo kakaa jsem dala 3 lžíce mouky a 2 lžíce solamylu a poupečení a schladnutí jsem ji namazala čokoládovou šlehačkou. ;-)

gabina...urcite nechyba..tu muku, akokeby, nahradza kakao.

Nechybí v receptu mouka? Moje máma dělá podobnou roládu. Roládu potře marmeládou, naplní šlehačkou a jahodai nebo borůvkami a zabalí. Také je dobrá s ananasovým nebo mandarinkovým kompotem.

Tématické fráze:
šlehačková roláda, roláda se šlehačkou, jak zabalit roládu, slehackova rolada recept, světlá roláda, rychlá roláda se šlehačkou, rolada slehackova, jak se dělá roláda, šlehačková roláda bez mouky, světlá roláda se šlehačkou, rolada ze slehackou, kakaová roláda se šlehačkou bez mouky, světlá roláda bez mouky, šlehačkové rolády, recept na šlehačkovou roládu, šlehačková roláda světlá, roláda ze šlehačky, roláda bez mouky, šlehačkový moučník, recept šlehačková roláda

Suroviny:
žloutek, bílek, cukr, kakao, cukr moučkový, smetana ke šlehání, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu