Restovaná zelenina se žampiony a omáčkou
Těstoviny s omáčkou jsou vždy zárukou rychlého a chutného oběda či večeře. Uvařené oblíbené těstoviny tentokrát doplní lahodná omáčka ze spousty druhů zeleniny a domácího kečupu. Při servírování nezapomeňte každou porci doplnit parmazánem.
Postup přípravy
Krok 1: Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě tak, aby byly al dente.
Krok 2: Současně očistíme a nakrájíme všechnu zeleninu a žampiony. Do rozehřáté hluboké pánve dáme olej a restujeme cibuli a mrkev cca 3 minuty. Snížíme teplotu a přidáme papriku, nasekaný česnek, žampiony a dále restujeme 2 minuty.
Krok 3: Poté přidáme nakrájená rajčátka a dle potřeby 2 lžíce vody, rajčatovou pastu z tuby a domácí kečup
(kdo nemá domácí může dát dobrý koupený), vše promícháme. Podle kyselosti rajčat a pasty přidáme špetku cukru, osolíme a opepříme. Krok 4: Podle potřeby podlijeme ještě dvěma lžícemi vody a přidáme nasekanou nať cibulky. Vše promícháme a podáváme na uvařených těstovinách. Na hlubokém talíři posypeme strouhaným parmezánem.
(kdo nemá domácí může dát dobrý koupený), vše promícháme. Podle kyselosti rajčat a pasty přidáme špetku cukru, osolíme a opepříme. Krok 4: Podle potřeby podlijeme ještě dvěma lžícemi vody a přidáme nasekanou nať cibulky. Vše promícháme a podáváme na uvařených těstovinách. Na hlubokém talíři posypeme strouhaným parmezánem.
Zveřejněno 20. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Restovaná zelenina se žampiony a omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68mrl
Moje poznámka
Restovaná zelenina se žampiony a omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68mrl
Nejnovější recepty
Rusalčiny věnečky
Přidáno před 3 hodinami
Domácí čokoládový likér
Přidáno před 5 hodinami
Květáková polévka se šunkou a červenou čočkou
Přidáno před 8 hodinami
Francouzský bramborový salát
Přidáno před 9 hodinami
Miniindiánky
Přidáno před 10 hodinami
Restovaná zelenina se žampiony a omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Radek Kašpárek prozradil, v čem je kouzlo jeho bramborového salátu: Cibuli nedávám syrovou, zeleninu vařím i s octem, říká
Plněné knedlíky se zelím podle knedlíkového mistra se hodí i k huse a jsou výborným zpestřením svátečního menu
Ladislav Špaček poradil, jak se chovat na vánočních návštěvách: Dámám přineste květinu, poznejte, kdy odejít, nezouvejte se
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlé sádlové housky
magdalenka před 3 hodinami
Houbový kuba
Jarda1972 před 4 hodinami
Polévka z kysaného zelí s houbami
Kajkajak před 6 hodinami
Dýňová polévka se zázvorem
borovec před 9 hodinami
Uzená krémová česnečka se zeleninou
Fitulka před 9 hodinami
Čokoládové řezy s kokosem
Bucta8 před 10 hodinami
Kuličky Raffaelo
VeKuHo před 11 hodinami
Buchta - prošívaná deka
barypb před 11 hodinami
Kuře neskutečně dobré
Simona6 před 14 hodinami
Honzovy buchty
vervla před 15 hodinami
Suroviny:
těstoviny,
olej olivový,
cibule,
mrkev,
celer,
česnek,
paprika čerstvá žlutá,
žampióny,
rajče,
pasta rajčatová,
kečup sladký,
cukr,
sůl,
pepř mletý,
cibulka jarní,
sýr parmazán strouhaný
Komentáře