Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Losos s černou čočkou

Losos patří mezi velmi oblíbené ryby jednak kvůli chuti, ale také díky rychlé přípravě. Filety jsou navíc bez kostí. Černá čočka díky své zemité chuti s lososem skvěle ladí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Čočku důkladně promyjeme. Několik kuliček nového koření, celého pepře, bobkové listy a trochu rozmarýnu svážeme do plátýnka a dáme vařit společně s čočkou. Vody dáme asi 1 cm nad hladinu čočky, zatím nesolíme. Krok 2: Vaříme dle chuti na skus nebo doměkka, ale ne déle než 30 minut. Krok 3: Cibuli, česnek, celer, pórek a mrkev nakrájíme nadrobno a společně orestujeme na olivovém oleji. Do základu přidáme lžíci balsamikového octa. Krok 4: Přidáme uvařenou čočku, rajče nakrájené na malé kousky, osolíme, promícháme a necháme 5 minut společně prohřát. Nakonec vmícháme nasekanou pažitku. Krok 5: Plátky lososa osolíme a opepříme bílým pepřem. Opékáme na olivovém oleji ze všech stran dozlatova, nejdříve stranu s kůží.

TIP: 16 oblíbených receptů z lososa

Zveřejněno 21. 12. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Losos s černou čočkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxVw2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Losos s černou čočkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxVw2

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
losos, koření nové koření, pepř celý, bobkový list, rozmarýn, čočka černá, cibule, česnek, celer řapíkatý, pórek, mrkev, olej olivový, ocet balsamiko, rajče, sůl, pepř bílý, pažitka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu