Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Avokádové máslo s bazalkou

Lahodné avokádové máslo chutná skvěle jen tak na pečivu, nebo ho můžeme podávat k masu či krevetám. Příprava je velmi snadná. Výbornou chuť tohoto másla tvoří avokádo, bazalka i limetka.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

radka.vobecka

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 10 porcí

10porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Avokádo rozpůlíme, vyndáme pecku, lžičkou vydlabeme dužinu a zakápneme šťávou z limetky. Krok 2: Avokádo rozmačkáme vidličkou, smícháme se změklým máslem, prolisovaným česnekem, nasekanou bazalkou a vymícháme dohladka. Krok 3: Dochutíme solí a pepřem (podle chuti můžeme přidat trochu nastrouhané kůry z limetky). Krok 4: Máslo dáme na pečicí papír, stočíme do válečku, pevně utáhneme a necháme v lednici vychladit. Krok 5: Podáváme na pečivu, nebo ke grilovanému masu a krevetám.

TIP: Jak poznat správně zralé avokádo

Zveřejněno 25. 12. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Avokádové máslo s bazalkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Nk7D6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Avokádové máslo s bazalkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Nk7D6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Zajímavé, bazalku mám ráda, dělám z ní pomazánku. To máslo vyzkouším, díky za inspiraci.

Suroviny:
avokádo, limetka, česnek, máslo, bazalka čerstvá, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu