Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Restovaný vývar na slanině a cibuli s nočky

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

klukodvody klukodvody

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 109 kJ /
743 kcal
Bílkoviny54,68 g
Tuky49,71 g
Vláknina10,12 g
Cholesterol 379 mg
Sodík 1,10 g
Sůl2,75 g
Sacharidy14,51 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Slaninu nakrájíme na drobno, hodně drobno a dáme do hrnce osmahnout. Krok 2: Jakmile pustí tuk, přidáme najemno nasekanou cibuli a restujeme do zlatova. Krok 3: Přidáme nahrubo nastrouhanou zeleninu, krátce společně orestujeme, to už je skoro nasucho, přidáme hrnek vody a dvě kostky masoxu a provaříme. Krok 4: Přidáme 2 l vody a vaříme. Krok 5: Z mletého masa, které jsme podle vlastní chuti okořenili a přidali jedno vejce, žádnou strouhanku, mouku nebo housky. Krok 6: Jen maso, vejce a koření, vykrajujeme malou lžičkou nočky a zavařujeme do vývaru. Krok 7: Z vejce, mouky a trochu vody připravíme panýrunk (na obalování řízků), přidáme strouhanku a vytvoříme polotuhou hmotu, přidáme zázvor a opět lžičkou nočky a šup do polévky. Krok 8: Polévku dosolíme nakonec.

Zveřejněno 14. 9. 2009

Poznámka autora klukodvody

Já se omlouvám, tady to vypadá složitě, ale ona je to v podstatě zbytková polévka. Na dovolené v pátek jsem dělal řízky a vyklízel lednici. A tam byla slanina, kousek cibule, trocha mletého a z obalování řízků mně zbyl panýrunk a strouhanka. Tak takhle ta polévka vznikla a proto je hrozně rychlá, krásně se s ní uklidí lednice, a podle mě je i jedlá.(Neprozřetelně jsem řekl spolubydlícím, jestli chtějí, ať si vezmou. Na večer už nezbyla)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Restovaný vývar na slanině a cibuli s nočky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jqpy

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Restovaný vývar na slanině a cibuli s nočky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jqpy

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Zbytkové pokrmy bývají skvělé. A vznikla takhle sposta výborných receptů.;-) +

To je vidět, že vařil kuchař s praxí, umí zužitkovat všechno :-) Polévku cítím až sem:-), také by mi chutnala a dávám bodík:yes: 1.

Tématické fráze:
panýrunk, restované fazolky, obalování řízků, restované fazolky na slanině, polévkové nočky, restované fazolky se slaninou recept, restované zelene fazolky recept, restované fazolky recept, restované zelené fazolky, restované fazolky se slaninou, vývar s nočky, restovaný maso, restované mleté maso, panírunk, slaninove nocky, recepz na nočky do polévky, recept restované fazolky se slaninou, polévkové vývary, slanina cibula pridame, polevkove noky

Suroviny:
slanina, cibule, masox, maso mleté, mrkev, petržel, celer, pepř, sůl, maggi, vejce, mouka hladká, strouhanka, zázvor mletý

Přidat fotografie receptu