Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Staročeská čočka

Červená čočka má oproti jiným druhům nespornou výhodu v tom, že nenadýmá. Je rychle uvařená a lehce stravitelná. Sytým a zdravým pokrmem se pak může stát v kombinaci se zeleninou a kopřivou. Křupavý bůček je pomyslnou třešínkou nahoře.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Kostky bůčku opečeme na pánvi dokřupava. Maso dáme stranou a na tuku osmažíme nakrájenou cibuli. Přidáme kostičky česneku, očištěné mrkve i petržele a orestujeme. Krok 2: Ke směsi nasypeme propláchnutou a probranou čočku, pokrájené kopřivy, zalijeme 400 ml horké vody a přidáme bobkový list. Vše vaříme, dokud není čočka měkká. Krok 3: Dle potřeby můžeme dolít horkou vodu. Nakonec dochutíme solí a majoránkou. Pokrm ozdobíme výpečky z bůčku.

TIP: Jak vařit z červené čočky

Zveřejněno 1. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Staročeská čočka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEVvp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Staročeská čočka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEVvp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
bůček uzený, cibule, česnek, mrkev, petržel, čočka červená, kopřivy, bobkový list, sůl, majoránka

Přidat fotografie receptu