Staročeská čočka
Červená čočka má oproti jiným druhům nespornou výhodu v tom, že nenadýmá. Je rychle uvařená a lehce stravitelná. Sytým a zdravým pokrmem se pak může stát v kombinaci se zeleninou a kopřivou. Křupavý bůček je pomyslnou třešínkou nahoře.
Postup přípravy
Krok 1: Kostky bůčku opečeme na pánvi dokřupava. Maso dáme stranou a na tuku osmažíme nakrájenou cibuli. Přidáme kostičky česneku, očištěné mrkve i petržele a orestujeme.
Krok 2: Ke směsi nasypeme propláchnutou a probranou čočku, pokrájené kopřivy, zalijeme 400 ml horké vody a přidáme bobkový list. Vše vaříme, dokud není čočka měkká.
Krok 3: Dle potřeby můžeme dolít horkou vodu. Nakonec dochutíme solí a majoránkou. Pokrm ozdobíme výpečky z bůčku.
Zveřejněno 1. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Staročeská čočka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YEVvp
Moje poznámka
Staročeská čočka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YEVvp
Nejnovější recepty
Rychlé knedlíky se sýrem z mikrovlnné trouby
Přidáno před 11 hodinami
Filé s brokolicí pro diabetiky
Přidáno před 11 hodinami
Knedlíky s vejcem z mikrovlnné trouby
Přidáno před 11 hodinami
Knedlíky s koprem z mikrovlnné trouby
Přidáno před 12 hodinami
Houbové knedlíky z mikrovlnné trouby
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové knedlíky s uzeným masem z mikrovlnné trouby
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Falešný smažák pro lenochy: Hrnková verze populárního pokrmu nejde zkazit a zaujme svou skvělou chutí
Bramborové placky pekáčky se dřív pekly na peci. Udělat se dají i na obyčejné pánvi na sporáku a nejlepší jsou nasladko
Jak udělat z rajské omáčky polévku? Trochu ji naředit vhodným vývarem a pomocí bylinek podpořit její přirozenou chuť
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na medu
Kava 2 před 8 hodinami
Rybízová marmeláda
Cejenka před 9 hodinami
Zapékané vajíčkové chlebíčky / tousty
Veronika.Hrozna před 10 hodinami
Zapečená krkovička podle magazínu Albert
upavla před 11 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
barypb před 13 hodinami
(Ne)obyčejné brambůrky
barypb před 13 hodinami
Francouzské brambory
Marek_Bláha před 15 hodinami
Jelítková polévka
Kajkajak před 16 hodinami
Hrstková polévka
TondaJ před 18 hodinami
Ševcovský mls II.
phnevsa před 19 hodinami
Suroviny:
bůček uzený,
cibule,
česnek,
mrkev,
petržel,
čočka červená,
kopřivy,
bobkový list,
sůl,
majoránka
Komentáře (1)