Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ovarové koleno s jablečným křenem

Vařené koleno s křenem a čerstvým pečivem je ověřená klasika, která se neomrzí. Maso je krásně měkké a šťavnaté a s pálivým jablečným křenem chutná skvěle. Navíc získáme vývar, který využijeme třeba při přípravě polévky.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 90 min

120 min (30 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové koleno omyjeme a na několika místech nařízneme kůži až k masu. Vložíme do hrnce s vroucí vodou, osolíme, opepříme, přidáme očištěnou kořenovou zeleninu, cibuli i se slupkou, celé stroužky česneku, celerovou nať a bobkový list. Krok 2: Vodu přivedeme k varu, stáhneme teplotu a pomalu vaříme 1,5 hodiny. Krok 3: Mezitím připravíme jablečný křen. Na jemném struhadle nastrouháme křen a jablko, promícháme, osolíme a zakápneme citronovou šťávou. Krok 4: Když je maso měkké, vyjmeme ho, obereme od kosti a servírujeme s jablečným křenem a čerstvým pečivem.

TIP: Jak připravit vepřové koleno

Zveřejněno 31. 12. 2024

Poznámka autora poslirecept

Vývar z kolene nevyléváme, ale použijeme na ovarovou polévku – přidáme vařené kroupy.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ovarové koleno s jablečným křenem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31Y2Q

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ovarové koleno s jablečným křenem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31Y2Q

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
koleno vepřové, sůl, pepř mletý, cibule, česnek, bobkový list, zelenina kořenová, nať celerová, křen, jablko, citron

Přidat fotografie receptu