Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vajíčková pomazánka s cibulkou

Jemně nastrouhaná vařená vejce, dochucená čerstvou cibulkou a krémovou majonézou, tvoří lahodnou kombinaci, kterou můžete mazat na pečivo, chlebíčky nebo využít jako základ pro jednohubky.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Cikitita

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 10 min

25 min (15 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Vajíčka uvaříme natvrdo. Syrové je vkládáme do vařící vody se 2 lžícemi octa. Po uvaření prolejeme studenou vodou, budou se lépe loupat. Krok 2: Z oloupaných vajec vyjmeme žloutky a utřeme je s máslem a hořčicí. Přidáme majonézu a vymícháme do hladkého krému. Osolíme, opepříme. Krok 3: Vmícháme nadrobno nasekané bílky a najemno nakrájenou cibuli. Krok 4: Necháme vychladnout v lednici a podáváme s pečivem.

Zveřejněno 31. 12. 2024

Poznámka autora Cikitita

Z majonéz se mi nejlépe osvědčila Hellmans.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vajíčková pomazánka s cibulkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5Grl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vajíčková pomazánka s cibulkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5Grl

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, cibule, majonéza, hořčice, máslo, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu