Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Česnekové kuře s hráškovým pyré

Česnekové kuře s hráškovým pyré může být slavnostní a odlehčenou variantou oběda či večeře. Maso je díky marinádě skvěle ochucené a šťavnaté a hráškové pyré jej svou nasládlou chutí skvěle doplňuje.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve připravíme marinádu. Česnek prolisujeme a prošleháme se sójovou omáčkou, medem a olejem. Krok 2: Omyté maso vložíme do marinády necháme marinovat alespoň 15 minut, ale i déle. Pak ho i s marinádou vložíme do pekáčku a pečeme při 200 °C asi 30 minut. Krok 3: Mezitím připravíme hráškové pyré. Zeleninový vývar přivedeme k varu a vsypeme do něj hrášek. Vaříme asi 5 minut, přidáme smetanu, máslo, sůl, pepř a vše rozmixujeme na hladké pyré. Krok 4: Upečené maso obalíme v sezamu, nakrájíme na plátky a podáváme s hráškovým pyré, které ozdobíme mátovými lístky.

TIP: Časté chyby při marinování masa

Zveřejněno 1. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Česnekové kuře s hráškovým pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kR6Zx

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Česnekové kuře s hráškovým pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kR6Zx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Vypadá to lákavě 😊

Pěkné a dobré jídlo

Suroviny:
prsa kuřecí, česnek, omáčka sojová, med, olej, semínka sezamová, hrášek mražený, vývar zeleninový, smetana, máslo, sůl, pepř mletý, máta čerstvá

Přidat fotografie receptu