Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Podvojanský bulgur se zelím

Tradiční jídlo z pomezí Moravy a Slezska - podvojanský bulgur se zelím. Jednoduché a přitom chutné a rychlé jídlo z bulguru, kysaného zelí a slaniny můžete připravit kdykoliv vás tlačí čas. Směs můžete doplnit dalšími ingrediencemi, například smaženou cibulku nebo bryndzou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Bulgur připravíme podle návodu na obalu. Pět minut povaříme a pak necháme 10-15 minut dojít pod poklicí. Krok 2: Mezitím připravíme kysané zelí. Vymačkáme z něj šťávu a překrájíme na menší kousky. Vložíme do hrnce a krátce podusíme, ochutíme cukrem a špetkou papriky. Krok 3: Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a lehce ji osmažíme na oleji. Ke konci přidáme česnek a pepř. Krok 4: Uvařený bulgur, zelí a slaninu smícháme dohromady a krátce podusíme, aby se chutě dobře propojily. Krok 5: Pokrm podáváme v misce, dozdobený zelenými bylinkami, například dobromyslí.

TIP: Oblíbené recepty z bulguru

Zveřejněno 2. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Podvojanský bulgur se zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M87wQ

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Podvojanský bulgur se zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M87wQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
bulgur, zelí kysané, cukr, paprika sušená sladká, slanina, olej, česnek, pepř mletý, sůl

Přidat fotografie receptu