Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karbanátky z červené čočky

Karbanátky z červené čočky dokonale nahradí ty masové. Karbanátky jsou rychle hotové a chutnají skvěle teplé i studené. Teplé nejlépe chutnají s bramborovu kaší. Můžete je spolu se zeleninou a dresinkem naplnit do housky a během chvilky máte na stole výbornou svačinu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 15 min

55 min (40 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Vařenou čočku rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme majoránku, na drobné kostičky nakrájenou šunku, vejce, prolisované stroužky česneku, sůl, pepř a přisypeme strouhanku. Společně důkladně promícháme. Krok 2: Pokud je čočková směs příliš řídká, můžeme ještě přidat strouhanku. Krok 3: Ze směsi tvoříme malé placičky, které obalujeme v mouce a smažíme dozlatova ve větším množství oleje. Krok 4: Osmažené karbanátky položíme na papírovou utěrku, abychom odsáli přebytečný tuk. Krok 5: Podáváme nejlépe s bramborovou kaší.
 

TIP: Červená čočka - nízkokalorická potravina se skvělou chutí

Zveřejněno 2. 1. 2025

Poznámka autora poslirecept

TIP: Při vaření čočky můžeme přidat do vody špetku mletého kardamomu pro výraznější chuť a lepší stravitelnost.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karbanátky z červené čočky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYJMg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karbanátky z červené čočky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYJMg

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
čočka červená, majoránka, šunka dušená, vejce, česnek, sůl, pepř mletý, strouhanka, mouka hladká, olej

Přidat fotografie receptu