Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí bylinkové těstoviny s anglickou slaninou

Domácí těstoviny nejsou nijak náročné na přípravu. V tomto receptu najdete návod na svěže zelené těstoviny dochucené čerstvou bazalkou. Po jejich uvaření je stačí doplnit vypečenou slaninou a zakysanou smetanou. Raz dva máte oběd hotový.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 15 min

75 min (60 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve připravíme těstoviny. Vejce v misce rozšleháme a osolíme, nalijeme na mouku a pomalu začneme zpracovávat. Krok 2: Přidáme pesto, olej a nasekanou čerstvou bazalku. Elektrickým šlehačem nebo robotem vypracujeme ve vláčné lesklé těsto. Na závěr prohněteme rukama. Pak těsto zabalíme do fólie a dáme na 30 minut do lednice. Krok 3: Hotové těsto rozválíme na pomoučněném vále na tenký plát a nakrájíme na 1 cm široké dlouhé nudle. Vaříme je pak v osolené vodě al dente. Po uvaření prokápneme ještě olivovým olejem. Krok 4: Hotové nudle smícháme s osmaženými kostičkami anglické slaniny, zakysanou smetanou a posypeme nastrouhaným sýrem.

TIP: Domácí zakysaná smetana

Zveřejněno 2. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí bylinkové těstoviny s anglickou slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEVW0

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí bylinkové těstoviny s anglickou slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEVW0

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
pesto bazalkové, bazalka čerstvá, mouka pšeničná, vejce, sůl, olej olivový, slanina anglická, smetana zakysaná, sýr

Přidat fotografie receptu