Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohový chléb s vločkami

Domácí chléb je nejen důležitá součást denního jídelníčku, ale také pochoutka, kterou si můžeme připravit podle vlastní chuti. Třeba i plný semínek. Tvaroh mu pak dodá vláčnost, pohanka zas na výživnosti.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

janatka janatka

Středně náročný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 45 min

75 min (30 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1 menší bochník

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve uvaříme pohanku, kterou necháme úplně vychladnout. Krok 2: Semínka opražíme na suché pánvi, v těstě pak budou chutnější a křupavější. Pozor na však na jejich připálení. Krok 3: Troubu rozpálíme na 190 °C. Krok 4: Všechny suroviny smícháme v lepkavé těsto. Bude-li těsto řidší, přidáme malinko mouky. Krok 5: Těsto přendáme na plech vyložený pečicím papírem. Mokrýma rukama upravíme na bochánek nebo na 2 menší bagetky. Krok 6: Posypeme semínky a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 190 °C po dobu 45-50 minut. Krok 7: Necháme vychladnout a až poté krájíme.

TIP: Jak správně nakrájet chleba

Zveřejněno 3. 1. 2025

Poznámka autorky janatka

Našla jsem recept na internetu na FB. Těsto je opravdu dost lepivé. Trošku jsem i upravila suroviny.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohový chléb s vločkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M87ZQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohový chléb s vločkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M87ZQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
tvaroh jemný, vločky, pohanka, mouka špaldová celozrnná, vejce, sůl, kypřící prášek do pečiva

Přidat fotografie receptu