Tvarohový chléb s vločkami
Domácí chléb je nejen důležitá součást denního jídelníčku, ale také pochoutka, kterou si můžeme připravit podle vlastní chuti. Třeba i plný semínek. Tvaroh mu pak dodá vláčnost, pohanka zas na výživnosti.
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve uvaříme pohanku, kterou necháme úplně vychladnout.
Krok 2: Semínka opražíme na suché pánvi, v těstě pak budou chutnější a křupavější. Pozor na však na jejich připálení.
Krok 3: Troubu rozpálíme na 190 °C.
Krok 4: Všechny suroviny smícháme v lepkavé těsto. Bude-li těsto řidší, přidáme malinko mouky.
Krok 5: Těsto přendáme na plech vyložený pečicím papírem. Mokrýma rukama upravíme na bochánek nebo na 2 menší bagetky.
Krok 6: Posypeme semínky a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 190 °C po dobu 45-50 minut.
Krok 7: Necháme vychladnout a až poté krájíme.
Zveřejněno 3. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tvarohový chléb s vločkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M87ZQ
Moje poznámka
Tvarohový chléb s vločkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M87ZQ
Nejnovější recepty
Celerové lasagne
Přidáno před 37 minutami
Dýňovo-čočkové pyré s grilovaným tofu a sýrem halloumi
Přidáno před 1 hodinou
Masové koule plněné bramborem - nejen na výlet
Přidáno před 3 hodinami
Koblihy z trouby I
Přidáno před 14 hodinami
Kefírová bublanina
Přidáno před 14 hodinami
Salát z pečené červené řepy I
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Tříkrálový koláč zpestří svátek Tří králů: Kdo v něm najde figurku, bude mít celý příští rok štěstí
Tereza z Peče celá země poradila, co se zbylou vánočkou: Zapečte ji se smetanou, krásně voní a zvládne to každý, říká
Louis Armstrong miloval čínskou kuchyni i italské špagety. A protože byl velký jedlík, váhu si udržoval za pomoci projímadel
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí Cordon Bleu
Moanka před 1 hodinou
Asijské taštičky WON TON
Hanes před 3 hodinami
Králík s vepřovými výpečky na černém pivu
Sahula před 10 hodinami
Zapečená krkovička podle magazínu Albert
Skrabi před 12 hodinami
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
Tonja před 13 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Bumbikm před 14 hodinami
Mletý hovězí "biftek" s pepřovou omáčkou
PetrKaspar před 14 hodinami
Kuřecí stehna pečená na bramborách a žampionech
Oskeruska před 15 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
grimova.eva před 15 hodinami
Strakonické "štrúdle"
bretka před 15 hodinami
Suroviny:
tvaroh jemný,
vločky,
pohanka,
mouka špaldová celozrnná,
vejce,
sůl,
kypřící prášek do pečiva
Komentáře (1)