Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajčatová polévka s tofu knedlíčky

Pokud se v chladném období potřebujete prohřát, uvařte si polévku. Rajčatová polévka s pečenými knedlíčky je krásně krémová a lahodná. Určitě ji oceníte nejen k obědu, ale také jako samostaný chod k večeři.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

lucieblahova

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji osmahneme najemno nakrájenou cibuli. Jakmile zesklovatí, přidáme najemno nastrouhaný česnek, rajčata, nakrájenou petrželku a víno. Krok 2: Promícháme, krátce prohřejeme a přilijeme vývar. Na mírném plameni necháme probublávat asi 20 minut. Krok 3: Polévku rozmixujeme dohladka, osolíme a dosladíme a podle chuti také opepříme. Krok 4: Do mísy najemno nastrouháme tofu, přidáme mouku, vejce a sýr, hrst pokrájené petrželky nebo pažitky, trochu soli a pepře a vše důkladně promícháme. Rukama vytvarujeme ze směsi kuličky, které naskládáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 200 °C asi 15 minut. Krok 5: Polévku podáváme s upečenými knedlíčky. 

TIP: Polévky, které nás zahřejí

Zveřejněno 4. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajčatová polévka s tofu knedlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31Y6r

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajčatová polévka s tofu knedlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31Y6r

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
rajče drcené, vývar zeleninový, česnek, víno bílé, sůl, pepř mletý, cibule červená, olej, tofu natural, petrželka, vejce, sýr nastrouhaný, mouka celozrnná, cukr třtinový

Přidat fotografie receptu