Celerové lasagne
V tomto výborném pokrmu vynikne v hlavní roli voňavý a lahodný celer. Použijeme ho k vrstvení místo těstovin, jako náplň pak poslouží bílé klobásy. Podáváme s jednoduchou smetanovou omáčkou.
Postup přípravy
Krok 1: Celer oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a chvíli povaříme ve slané vodě. Pak jej propláchneme studenou vodou a dáme na ubrousek osušit.
Krok 2: Z klobás stáhneme střívko a dáme je na chvíli na rozehřátou pánev s lžičkou másla. Jakmile se zahřejí a vytvoří kaši, potřeme každý kousek celeru masovou kaší a naskládáme je po 3-5 kusech na sebe. Celerové lasagne skládáme do zapékací misky, poklademe je kousky másla a 10 minut zapečeme při 180 °C.
Krok 3: Smetanu dáme vařit společně s tymiánem a vínem. Omáčku vaříme asi 3 minuty, pak ji dochutíme solí, pepřem a hořčicí. Zalijeme trochou vývaru a zahustíme kukuřičným škrobem rozmíchaným v trošce vody. Krátce povaříme.
Krok 4: Horké lasagne poléváme omáčkou, podáváme s bramborami, těstovinami nebo jen s opečenou bagetou.
Zveřejněno 5. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Celerové lasagne
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73D9w
Moje poznámka
Celerové lasagne
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73D9w
Nejnovější recepty
Aljašská treska svíčková se salátem ze šalotky, kapar a petržele
Přidáno před 13 hodinami
Krémová květáková polévka s noky
Přidáno před 14 hodinami
Česnečka s tvarůžkem
Přidáno před 14 hodinami
Polévka s houbovými noky
Přidáno před 14 hodinami
Dietní kulajda s jogurtem
Přidáno před 14 hodinami
Cibulačka s houbami
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Polévka s drožďovými knedlíčky: Silný vývar s chuťově výraznými a vydatnými knedlíčky dokonale zasytí i skvěle zahřeje
Jak využít zázvor? Pikantní koření se hodí do „číny” i polévek, čaj z něj krásně zahřeje a kandovaný zázvor je zdravá dobrota
Pět levných večeří na všední den: Polévka couračka, kroupový šoulet nebo buřtguláš vyjdou do 30 Kč na jednu porci
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jemná mandlová vánočka
janem.k před 7 hodinami
Nepravá mozečková polévka
Kajkajak před 10 hodinami
Pizza bez droždí
bylinka2016 před 10 hodinami
Vietnamský salát s rýžovými nudlemi a hovězím masem
Lucie1001 před 10 hodinami
Provensálské kotlety v sýrové omáčce
DavidVolvo před 12 hodinami
Špekové rohlíkové knedlíky
pavelcicha před 12 hodinami
Máslová vánočka z pěti pramenů
galada před 13 hodinami
Výborné lasagne
mariika před 14 hodinami
Krkovičkové plátky s majonézovo-kečupovou směsí
tara23 před 14 hodinami
Podmáslová zelňačka s houbami
TondaJ před 15 hodinami
Suroviny:
celer,
klobása bavorská,
smetana ke šlehání,
víno bílé,
pepř mletý,
sůl,
hořčice,
tymián,
máslo,
škrob kukuřičný,
vývar masový
Komentáře (1)