Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Celerové lasagne

V tomto výborném pokrmu vynikne v hlavní roli voňavý a lahodný celer. Použijeme ho k vrstvení místo těstovin, jako náplň pak poslouží bílé klobásy. Podáváme s jednoduchou smetanovou omáčkou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Celer oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a chvíli povaříme ve slané vodě. Pak jej propláchneme studenou vodou a dáme na ubrousek osušit. Krok 2: Z klobás stáhneme střívko a dáme je na chvíli na rozehřátou pánev s lžičkou másla. Jakmile se zahřejí a vytvoří kaši, potřeme každý kousek celeru masovou kaší a naskládáme je po 3-5 kusech na sebe. Celerové lasagne skládáme do zapékací misky, poklademe je kousky másla a 10 minut zapečeme při 180 °C. Krok 3: Smetanu dáme vařit společně s tymiánem a vínem. Omáčku vaříme asi 3 minuty, pak ji dochutíme solí, pepřem a hořčicí. Zalijeme trochou vývaru a zahustíme kukuřičným škrobem rozmíchaným v trošce vody. Krátce povaříme. Krok 4: Horké lasagne poléváme omáčkou, podáváme s bramborami, těstovinami nebo jen s opečenou bagetou.

TIP: Další oblíbená celerová jídla

Zveřejněno 5. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celerové lasagne

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73D9w

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celerové lasagne

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73D9w

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
celer, klobása bavorská, smetana ke šlehání, víno bílé, pepř mletý, sůl, hořčice, tymián, máslo, škrob kukuřičný, vývar masový

Přidat fotografie receptu