Celerové lasagne
V tomto výborném pokrmu vynikne v hlavní roli voňavý a lahodný celer. Použijeme ho k vrstvení místo těstovin, jako náplň pak poslouží bílé klobásy. Podáváme s jednoduchou smetanovou omáčkou.
Postup přípravy
Krok 1: Celer oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a chvíli povaříme ve slané vodě. Pak jej propláchneme studenou vodou a dáme na ubrousek osušit.
Krok 2: Z klobás stáhneme střívko a dáme je na chvíli na rozehřátou pánev s lžičkou másla. Jakmile se zahřejí a vytvoří kaši, potřeme každý kousek celeru masovou kaší a naskládáme je po 3-5 kusech na sebe. Celerové lasagne skládáme do zapékací misky, poklademe je kousky másla a 10 minut zapečeme při 180 °C.
Krok 3: Smetanu dáme vařit společně s tymiánem a vínem. Omáčku vaříme asi 3 minuty, pak ji dochutíme solí, pepřem a hořčicí. Zalijeme trochou vývaru a zahustíme kukuřičným škrobem rozmíchaným v trošce vody. Krátce povaříme.
Krok 4: Horké lasagne poléváme omáčkou, podáváme s bramborami, těstovinami nebo jen s opečenou bagetou.
Zveřejněno 5. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Celerové lasagne
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73D9w
Moje poznámka
Celerové lasagne
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73D9w
Nejnovější recepty
Barevná ďábelská vajíčka
Přidáno před 1 hodinou
Boží milosti
Přidáno před 13 hodinami
Hrášková pomazánka s Lučinou
Přidáno před 15 hodinami
Velikonoční nádivka s kopřivami
Přidáno před 23 hodinami
Velikonoční minizákusky
Přidáno před 23 hodinami
Obložené vejce
Přidáno 19. 4. 2025 22:19
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasické palačinky
Coolbins před 1 hodinou
Argentinská křídla
wimra před 2 hodinami
Kuře na paprice s hráškem
Moanka před 2 hodinami
Gnocchi s brokolicí, nivou a zakysanou smetanou
Vacice93 před 9 hodinami
Velikonoční beránek
Praizlerka před 10 hodinami
Babiččina třená bábovka
Atata27 před 11 hodinami
Mini Pavlova
bousovka před 11 hodinami
Velikonoční jidáše
zujara14 před 11 hodinami
Sloní žrádlo
Kamiku před 13 hodinami
Suroviny:
celer,
klobása bavorská,
smetana ke šlehání,
víno bílé,
pepř mletý,
sůl,
hořčice,
tymián,
máslo,
škrob kukuřičný,
vývar masový
Komentáře (1)