Dietní kulajda s jogurtem
Kulajda, to je tradiční polévka plná hub, kopru a brambor. Zjemněna je pak bílým jogurtem, který jí dodá také její specifickou barvu. Na závěr nesmí chybět ani vejce, které necháme v polévce zavařit. Dochutit ji pak můžete octem a cukrem.
Postup přípravy
Krok 1: Do vývaru dáme očištěné a nakrájené brambory, nakrájenou cibuli a houby, sůl, koření a vše vaříme do měkka.
Krok 2: Jogurt zředíme s 300 ml vody a rozmícháme s moukou. Za stálého míchání nalijeme do vařící polévky a 10 minut povaříme. Ke konci vaření vmícháme prošlehané vejce a 5 minut dovaříme.
Krok 3: Do hotové polévky přidáme nasekaný kopr a dle chuti dochutíme cukrem a octem.
Zveřejněno 6. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dietní kulajda s jogurtem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRA0z
Moje poznámka
Dietní kulajda s jogurtem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRA0z
Nejnovější recepty
Piškotový beránek II
Přidáno před 10 hodinami
Jidášky
Přidáno před 10 hodinami
Špenátová polévka s vajíčkem
Přidáno před 10 hodinami
Zapečená kedlubna s vejci a sýrem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 14 hodinami
Makovec s tvarohem bez mouky (vhodný pro diabetiky)
Přidáno před 14 hodinami
Jarní mls s čokoládou
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchaný perník
walnutka před 19 minutami
Vepřová panenka ve slanině
Jindra100 před 24 minutami
Ořechový beránek po babičce
Linda 989 před 1 hodinou
Jednoduché sýrové těstoviny vařené v mléce
Kukykuk před 11 hodinami
Rychlé a křehoučké taštičky
Styliane před 11 hodinami
Šunkofleky
hortenzie před 11 hodinami
Pomazánka z krabích tyčinek s celerem
Radka61 před 13 hodinami
Bramborový gulášek
jukub před 13 hodinami
Rychlé langoše
Martas_ před 14 hodinami
Hospodský zelný salát
milede před 14 hodinami
Suroviny:
houby čerstvé,
brambory,
cibule,
jogurt bílý,
mouka hladká,
kopr,
vejce,
vývar zeleninový,
sůl,
pepř mletý,
kmín celý,
ocet,
cukr
Komentáře (1)