Čočková polévka s batáty
Polévku z červené čočky připravíme snadno a rychle, červenou čočku totiž není nutné namáčet předem. Díky batátům polévka dobře zasytí. Lahodnou chuť zajistíme bylinkami a kořením, chilli dodá polévce říz.
Postup přípravy
Krok 1: Ve větším hrnci orestujeme na oleji cibuli nakrájenou na kostičky. Jakmile zesklovatí, přidáme na plátky nakrájený česnek a nasekaný zázvor a krátce orestujeme.
Krok 2: Do hrnce přidáme nasekané chilli papričky, rozmarýn, tymián, bobkový list a skořici. Minutu necháme koření rozvonět a poté do hrnce přidáme vinný ocet. Promícháme a necháme veškerou tekutinu odpařit.
Krok 3: Dále do polévky přidáme oloupané batáty, nakrájené na kostky velikosti sousta, rajčata a vývar. Přivedeme k varu, poté plamen stáhneme a na středním plamenu necháme polévku probublávat 7 minut.
Krok 4: Nakonec přidáme čočku a podle chuti polévku dochutíme solí a pepřem. Za občasného promíchání necháme vařit na středním plamenu do změknutí čočky a batátů.
Krok 5: Pokud by polévka příliš zhoustla, podle potřeby ji naředíme vývarem, čočka jeho část totiž absorbuje. Po uvaření vyndáme bobkové listy a skořici. Při servírování můžeme polévku dozdobit petrželkou nebo koriandrem.
Zveřejněno 7. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čočková polévka s batáty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2mZg
Moje poznámka
Čočková polévka s batáty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2mZg
Nejnovější recepty
Rychlé knedlíky se sýrem z mikrovlnné trouby
Přidáno před 9 hodinami
Filé s brokolicí pro diabetiky
Přidáno před 9 hodinami
Knedlíky s vejcem z mikrovlnné trouby
Přidáno před 9 hodinami
Knedlíky s koprem z mikrovlnné trouby
Přidáno před 9 hodinami
Houbové knedlíky z mikrovlnné trouby
Přidáno před 9 hodinami
Cuketové knedlíky s uzeným masem z mikrovlnné trouby
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Falešný smažák pro lenochy: Hrnková verze populárního pokrmu nejde zkazit a zaujme svou skvělou chutí
Bramborové placky pekáčky se dřív pekly na peci. Udělat se dají i na obyčejné pánvi na sporáku a nejlepší jsou nasladko
Jak udělat z rajské omáčky polévku? Trochu ji naředit vhodným vývarem a pomocí bylinek podpořit její přirozenou chuť
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na medu
Kava 2 před 5 hodinami
Rybízová marmeláda
Cejenka před 6 hodinami
Zapékané vajíčkové chlebíčky / tousty
Veronika.Hrozna před 8 hodinami
Zapečená krkovička podle magazínu Albert
upavla před 8 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
barypb před 10 hodinami
(Ne)obyčejné brambůrky
barypb před 10 hodinami
Francouzské brambory
Marek_Bláha před 13 hodinami
Jelítková polévka
Kajkajak před 14 hodinami
Hrstková polévka
TondaJ před 15 hodinami
Ševcovský mls II.
phnevsa před 16 hodinami
Suroviny:
olej,
čočka červená,
batáty,
cibule,
ocet vinný červený,
bobkový list,
sůl,
pepř mletý,
rozmarýn čerstvý,
česnek,
vývar masový,
rajče drcené,
tymián,
skořice,
chilli paprika čerstvá,
zázvor
Komentáře