Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Papriková polévka se sýrovými knedlíčky

Polévka z červených paprik, mrkve a rajčat je skutečně výborná a má krásnou sytou barvu, která dává vyniknout sýrovým knedlíčkům. Uvařte ji k víkendovému obědu a uvidíte, že rodina bude nadšená.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

past1978

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a orestujeme na něm cibuli a česnek. Přidáme mrkev, bramboru a papriky nakrájené na kostičky a podusíme.  Krok 2: Z pomerančů vymačkáme šťávu a polovinu nalijeme k zelenině. Dále přidáme sterilovaná rajčata i s nálevem, asi 200 ml vody, sůl a špetku pepře. Pod pokličkou asi 15 minut povaříme. Krok 3: Mezitím smícháme v misce nastrouhaný sýr, vejce, mouku, sůl, pepř a nasekanou petrželku. Vytvoříme malé knedlíčky, které uvaříme v osolené (mírně se vařící) vodě. Při prudkém varu se knedlíčky rozpadnou. Jakmile vyplavou na povrch, jsou hotové. Hotové knedlíčky vyjmeme a uchováme v teple. Krok 4: Polévku necháme trochu zchladnout a pak ji rozmixujeme do hladka tyčovým mixérem. Přidáme zbylou pomerančovou šťávu, dochutíme solí a prohřejeme. Krok 5: Hotovou polévku rozdělíme do talířů, přidáme knedlíčky a podáváme nejlépe s čerstvým pečivem.

TIP: Polévky, které nás zahřejí

Zveřejněno 7. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Papriková polévka se sýrovými knedlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpnrm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Papriková polévka se sýrovými knedlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpnrm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
paprika čerstvá červená, mrkev, brambory, cibule, česnek, rajče, pomeranče, sůl, pepř mletý, olej, sýr tvrdý, vejce, mouka hladká, petrželka

Přidat fotografie receptu