Celerová polévka s nivou
Celerová polévka má výraznou a plnou chuť, kterou ještě podpoříme přidáním nivy. Její jemná krémová konzistence je velmi příjemná. Polévku podáváme s rozdrobeným sýrem a opečenými tousty.
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Celer očistíme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky. V hrnci rozehřejeme máslo a zpěníme na něm nakrájenou cibuli, chvíli ji přikrytou podusíme, až zesklovatí. Přidáme celer a přilijeme přibližně 800 ml vody.
Krok 2: Vše přivedeme k varu a odkryté necháme vřít přibližně 20 minut, do změknutí celeru. 3/4 nivy rozdrobíme a přidáme do polévky. Vše rozmixujeme ponorným mixérem. Ještě chvíli zvolna prohřejeme a podle chuti dosolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem.
Krok 3: Polévku rozdělíme do talířů nebo misek a posypeme zbytkem rozdrobeného sýra. Na závěr přidáme ještě pár lístečků rozmarýnu. Polévku podáváme s opečenými toasty.
Zveřejněno 7. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Celerová polévka s nivou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPpXw
Moje poznámka
Celerová polévka s nivou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPpXw
Nejnovější recepty
Rychlé knedlíky se sýrem z mikrovlnné trouby
Přidáno před 12 hodinami
Filé s brokolicí pro diabetiky
Přidáno před 12 hodinami
Knedlíky s vejcem z mikrovlnné trouby
Přidáno před 12 hodinami
Knedlíky s koprem z mikrovlnné trouby
Přidáno před 12 hodinami
Houbové knedlíky z mikrovlnné trouby
Přidáno před 13 hodinami
Cuketové knedlíky s uzeným masem z mikrovlnné trouby
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Masová směs udělá z topinky naprostý skvost: Ostravsky Gastrošef ukázal, co nesmí v perfektním pokrmu chybět
Falešný smažák pro lenochy: Hrnková verze populárního pokrmu nejde zkazit a zaujme svou skvělou chutí
Bramborové placky pekáčky se dřív pekly na peci. Udělat se dají i na obyčejné pánvi na sporáku a nejlepší jsou nasladko
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na medu
Kava 2 před 8 hodinami
Rybízová marmeláda
Cejenka před 9 hodinami
Zapékané vajíčkové chlebíčky / tousty
Veronika.Hrozna před 11 hodinami
Zapečená krkovička podle magazínu Albert
upavla před 12 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
barypb před 13 hodinami
(Ne)obyčejné brambůrky
barypb před 14 hodinami
Francouzské brambory
Marek_Bláha před 16 hodinami
Jelítková polévka
Kajkajak před 17 hodinami
Hrstková polévka
TondaJ před 18 hodinami
Ševcovský mls II.
phnevsa před 20 hodinami
Suroviny:
cibule,
celer,
máslo,
sýr niva,
sůl,
pepř mletý,
rozmarýn
Komentáře (1)