Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Spaghetti al tonno (Špagety s tuňákem)

Výborné špagety připravíme do půl hodiny a zvládne to i začátečník. Stačí k tomu konzervovaný tuňák, ančovičky a rajčatová omáčka. Díky feferonce bude jídlo pěkně pikantní. Podáváme ho posypané parmazánem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

marty.machova

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 20 min

25 min (5 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Špagety uvaříme v osolené vodě dle doby přípravy na obalu. Krok 2: Mezitím na olivovém oleji osmahneme oloupaný a nasekaný česnek, ančovičky a nakrájenou feferonku. Po dvou minutách přidáme tuňáka. Po pár minutách přidáme rajčatovou omáčku. Krok 3: Zhruba v polovině vaření přidáme nasekanou petrželovou nať. Osolíme a opepříme. Do pánve přidáme i připravené špagety a promícháme. Krok 4: Podáváme posypané parmezánem. 

TIP: Další nápady, jak využít tuňáka v konzervě

Zveřejněno 15. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Spaghetti al tonno (Špagety s tuňákem)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYJEB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Spaghetti al tonno (Špagety s tuňákem)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYJEB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
těstoviny špagety, tuňák v oleji, omáčka rajčatová, ančovičky v oleji, feferonka, česnek, sůl, pepř mletý, nať petrželová, olej olivový, parmazán

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu