Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dýňové gnocchi se špenátem

Domácí gnocchi chutnají mnohem lépe než ty kupované. Jejich chuť navíc obohatí trochu dýně. Gnocchi podáváme se špenátem, který zjemníme ricottou a na závěr je posypeme strouhaným sýrem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Dýni nastrouháme najemno, osolíme a necháme odstát. Poté vymačkáme přebytečnou vodu. Krok 2: Brambory uvaříme ve slupce, necháme je trochu zchladit a pak oloupeme. Nastrouháme také najemno a přidáme k dýni. Smícháme v tužší těsto, podle potřeby vzniklou směs zahušťujeme moukou. Krok 3: Z těsta vyválíme válečky, z nichž ukrajujeme menší kousky a tvarujeme gnocchi. Vaříme v osolené vodě, dokud nevyplavou. Pak je rychle zchladíme ve studené vodě se lžící olivového oleje. Scedíme a necháme okapat. Krok 4: V kastrolku ohřejeme špenát, dochutíme solí dle chuti a česnekem. Do ještě horkého špenátu vmícháme ricottu, která se tak krásně rozpustí. Můžeme přidat podle potřeby i trochu mléka. Krok 5: Gnocchi naservírujeme na talíř, přidáme kopeček špenátu a na závěr posypeme strouhaným sýrem dle chuti.

Zveřejněno 14. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňové gnocchi se špenátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWANM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňové gnocchi se špenátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWANM

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
dýně, sůl, brambory, mouka hladká, olej olivový, špenát, česnek, sýr ricotta, mléko, sýr strouhaný

Přidat fotografie receptu