Kuřecí rolka s bylinkovou omeletou a kari rýže s hráškem
Tento lahodný pokrm hraje na talíři všemi barvami. Roládky z kuřecího masa, plněné bylinkovou omeletou, s voňavou rýží, ochucenou kari kořením a hráškem, tvoří neodolatelnou kombinaci.
Postup přípravy
Krok 1: Kuřecí prsa opláchneme, osušíme a rozřízneme na plátek. Opatrně naklepeme, lehce posypeme solí a mletým pepřem. Zarolujeme a zatím odložíme.
Krok 2: Vejce rozšleháme se špetkou pepře a polévkového koření. Přidáme nasekanou petrželku a pažitku. Vlijeme na pánev s malým množstvím oleje a usmažíme omeletu.
Krok 3: Rýži propláchneme horkou vodou a necháme okapat. V kastrolu rozehřejeme dvě lžíce oleje. Vmícháme lžičku kari koření, rýži a vše krátce opečeme. Podlijeme vývarem, osolíme a zvolna za občasného promíchání vaříme doměkka asi 14 minut.
Krok 4: Krátce před dohotovením přidáme mražený hrášek a společně povaříme. Pokud je třeba, přebytečnou tekutinu slijeme. Zakryjeme pokličkou a uchováme v teple.
Krok 5: Mezitím rozdělíme na plátky masa připravenou omeletu. Zarolujeme a zpevníme přírodním provázkem. V pánvi rozehřejeme trochu oleje a roládky po všech stranách prudce opečeme. Pak mírně podlijeme vývarem a pod pokličkou několik minut podusíme. Nakonec tekutinu zredukujeme a ve zbylém tuku roládky znovu krátce po všech stranách opečeme.
Krok 6: Po částečném zchladnutí odstraníme provázky a roládky nakrájíme na plátky. Rozložíme na talíře a pokapeme výpekem z pánve. Doplníme připravenou kari rýží, ozdobíme snítkou bylinek, nasekanou petrželkou a podáváme.
Zveřejněno 14. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí rolka s bylinkovou omeletou a kari rýže s hráškem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6Ww4
Moje poznámka
Kuřecí rolka s bylinkovou omeletou a kari rýže s hráškem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6Ww4
Nejnovější recepty
Snídaňové slané muffiny s cottage
Přidáno před 16 hodinami
Vepřové medailonky z panenky na česneku
Přidáno před 18 hodinami
Myslivcova játra
Přidáno před 18 hodinami
Bakoňské vepřové karé
Přidáno před 18 hodinami
Pečené koleno na pivu v pomalém hrnci
Přidáno před 18 hodinami
Plněný vepřový bůček s jarní nádivkou
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Fidel Castro snídal křepelčí vejce a tak miloval mléko, že nechal pro své potřeby vyšlechtit krávu s nadprůměrnou dojivostí
Kávové řezy jsou vynikajícím moučníkem nejen ke kávě. Využijte silnou kávu bez lógru a nechte rozetřený krém vychladit
Játrová rýže jako vynikající zavářka do polévky: Mini alternativa knedlíčků je snazší na přípravu, hlavní je směs pořádně ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Báječná jatýrka na slanině
mafinka888 před 14 minutami
Křenová omáčka s uzeným
PetraF před 36 minutami
Výborné lasagne
michaelatomastikova999 před 1 hodinou
Ostrý zeleninový salát
kunananuk před 1 hodinou
Čertovské řízečky
lunav1 před 2 hodinami
Kuřecí jalapeňo enchiladas ( zapečené)
Cejenka před 2 hodinami
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
zvanovcova před 2 hodinami
Žemlovka s jablky a tvarohem
jtrecepty před 3 hodinami
Langoše z jogurtu
MajaFero před 13 hodinami
Segedínský guláš, jak ho vařila maďarská babička
Sharkie před 15 hodinami
Suroviny:
prsa kuřecí,
vejce,
rýže,
hrášek mražený,
koření polévkové,
sůl,
pepř mletý,
koření kari,
vývar masový,
olej,
petrželka,
pažitka
Komentáře (2)