Hovězí po plzeňsku
Hovězí po plzeňsku je tradiční česká specialita, která v sobě spojuje šťavnaté hovězí maso, lahodnou omáčku s cibulovým základem a výraznou chuť piva. Tento pokrm je poctivým příkladem domácí kuchyně.
Postup přípravy
Krok 1: Roštěnou nakrájíme na plátky, na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme.
Krok 2: Na sádle osmažíme jednu najemno nakrájenou cibuli, na které osmažíme z obou stran plátky roštěné.
Krok 3: Osmažené maso podlijeme horkou vodou a přidáme kuličky nového koření. Maso dusíme do měkka za občasného promíchání a podlití horkou vodou.
Krok 4: Měkké maso vyndáme z omáčky a necháme ji vydusit na tuk.
Krok 5: Pak omáčku mírně zahustíme moukou, přilijeme pivo, provaříme a vložíme na prohřátí maso.
Krok 6: Na sádle osmažíme druhou cibuli pokrájenou na kolečka. Po chvilce k cibuli přidáme na osmažení kolečka párků.
Krok 7: Hovězí podáváme se šťouchaným bramborem nebo bramborovou kaší ozdobené smaženou cibulkou s párky.
Zveřejněno 11. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí po plzeňsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpnng
Moje poznámka
Hovězí po plzeňsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpnng
Nejnovější recepty
Skořicový perník
Přidáno před 7 hodinami
Hovězí po plzeňsku
Přidáno před 8 hodinami
Barevný čočkový salát
Přidáno před 8 hodinami
Zimní broskvový koláč
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí nudličky na kmíně s bramborovými šiškami
Přidáno před 8 hodinami
Nelčiny měkkoučké koblihy
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Britská šlechta v 19. století běžně konzumovala v jídle arzén pro omlazení, cukrovinky se barvily olovem a měděnkou
Císařský trhanec paní Columbové z Hliněné bašty je vylepšený rozinkami a skvěle chutná s borůvkovým žahourem
Plusy a minusy dělené stravy aneb Hubnoucí hit devadesátek. Jaké výsledky mělo dělení jídla na „kytičky“ a zvířátka“?
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jemné domácí houskové knedlíky
Styliane před 3 hodinami
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
MarcelaPa před 3 hodinami
Tvarohové lívance
Hanes před 6 hodinami
Drožďové knedlíčky
Ryngle před 6 hodinami
Tatarák Habunda
Lucie1001 před 9 hodinami
Lotus cheesecake z tvarohu (bez pečení)
Evelline před 9 hodinami
Tortilly jako rychlé pohoštění na tři způsoby
Lenak před 10 hodinami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Hahan před 11 hodinami
Pikantní medová žebra
Hahan před 11 hodinami
Míša řezy
Verumatyas před 12 hodinami
Suroviny:
roštěná hovězí,
sádlo vepřové,
cibule,
sůl,
pepř mletý,
koření nové koření,
mouka hladká,
pivo světlé,
párky
Komentáře