Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí po plzeňsku

Hovězí po plzeňsku je tradiční česká specialita, která v sobě spojuje šťavnaté hovězí maso, lahodnou omáčku s cibulovým základem a výraznou chuť piva. Tento pokrm je poctivým příkladem domácí kuchyně.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Roštěnou nakrájíme na plátky, na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme. Krok 2: Na sádle osmažíme jednu najemno nakrájenou cibuli, na které osmažíme z obou stran plátky roštěné. Krok 3: Osmažené maso podlijeme horkou vodou a přidáme kuličky nového koření. Maso dusíme do měkka za občasného promíchání a podlití horkou vodou. Krok 4: Měkké maso vyndáme z omáčky a necháme ji vydusit na tuk. Krok 5: Pak omáčku mírně zahustíme moukou, přilijeme pivo, provaříme a vložíme na prohřátí maso. Krok 6: Na sádle osmažíme druhou cibuli pokrájenou na kolečka. Po chvilce k cibuli přidáme na osmažení kolečka párků. Krok 7: Hovězí podáváme se šťouchaným bramborem nebo bramborovou kaší ozdobené smaženou cibulkou s párky.

Jak připravit hovězí roštěnou - rady a tipy

Zveřejněno 11. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí po plzeňsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpnng

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí po plzeňsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpnng

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
roštěná hovězí, sádlo vepřové, cibule, sůl, pepř mletý, koření nové koření, mouka hladká, pivo světlé, párky

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu