Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mini Pavlovy nejen silvestrovské

Mini zákusky Pavlova jsou dokonalou kombinací křehkého sněhového korpusu, nadýchaného šlehačkového krému a čerstvého ovoce. Tento elegantní dezert, inspirovaný baletní umělkyní Annou Pavlovou, se hodí na slavnostní příležitosti.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 125 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 110 min

125 min (15 min příprava + 110 min tepelná úprava)

Suroviny pro 30 kusů

30kusů

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Předem vyndáme z chladu bílky, aby získaly pokojovou teplotu. Krok 2: Šlehací mísu vytřeme papírovou utěrkou octem nebo citronovou šťávou. Připravíme plech (velký, který patří k troubě), lehce ho potřeme olejem a vyložíme pečicím papírem. Krok 3: Do připravené šlehací mísy dáme bílky, sůl a šleháme cca 2 minuty na nízké otáčky než začnou houstnout. Zvýšíme otáčky na střední a šleháme 3 minuty. Po minutě vždy přidáme 1/3 cukru, po posledním přidání šleháme na vysoké otáčky ještě cca 4-5minut do tuhých špiček. Krok 4: Zapneme troubu na 100 °C spodek/vršek. Krok 5: Do ušlehaných bílků přidáme škrob a zlehka, obracením stěrky, vmícháme spolu s citronovou šťávou. Krok 6: Bílkovou hmotu dáme do cukrářského (máme-li jednorázového) sáčku s řezanou špičkou. Krok 7: Nastříkáme na připravený plech kolečka s plným středem Ø cca 5 cm. Na plná kolečka uděláme další 2 kroužky, ale stříkáme jen po obvodu (střed necháme prázdný). Vyjde na 25-30 ks. Krok 8: Vložíme do vyhřáté trouby na 110 minut, celou dobu neotevíráme troubu a po vypnutí necháme v troubě zcela vychladnout. Krok 9: Upečené nebo spíše usušené korpusy by měly zůstat bílé, navrch křupavé, uvnitř vláčné. Po úplném vychladnutí (klidně přes noc) vyndáme z trouby a sloupneme lehce z papíru. Krok 10: Nejprve z másla, cukru, pudinku bez vaření a koňaku utřeme hladký krém a malou moka lžičkou dáme na dno korpusů. Krok 11: Dále vyšleháme 40% šlehačku do husta a opět pomocí cukrářského sáčku naplníme korpusy. Nakonec ještě naneseme 1 vrstvu šlehačky na vršek. Krok 12: Dozdobíme ovocem a můžeme posypat krystalky nebo čokoládovým zdobením.

TIP: Dort Pavlova - recept pro začátečníky

Zveřejněno 12. 1. 2025

Poznámka autorky Marie Svarcova

Pokud nemáme k dispozici vaječný koňak, můžeme použít např. višňový džem rozmíchaný se lžící rumu nebo griotky. Alkohol vyprchá, chuť zůstane. Zákusky podáváme čerstvé, ale jsou dobré i další 2 dny, jen více zvláční.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mini Pavlovy nejen silvestrovské

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kR66K

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mini Pavlovy nejen silvestrovské

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kR66K

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
bílek, sůl, cukr krupice, šťáva citronová, škrob, máslo, cukr vanilkový, pudink bez vaření, koňak vaječný, smetana ke šlehání, borůvky, zdobení

Přidat fotografie receptu