Marinované šťavnaté plátky krkovičky Country
Šťavnaté plátky krkovičky jsou vždy sázkou na jistotu. V tomto lahodném jídlu z jednoho pekáčku je krkovička doplněna o měsíčky cibule, plátky žampionů a kolečka pórku. Stačí už jen doplnit o oblíbenou přílohu.
Postup přípravy
Krok 1: V uzavíratelné misce smícháme ingredience na marinádu. Očištěné maso nakrájíme na 3 plátky, které mírně naklepeme a z obou stran potřeme marinádou. Vložíme do misky, uzavřeme a necháme v chladu přes noc marinovat.
Krok 2: Půl hodiny před pečením vyndáme maso z lednice. Zapneme troubu na 180 °C. Pekáček vymažeme sádlem nebo olejem.
Krok 3: Na dno poklademe na měsíčky nakrájenou cibuli. Na to položíme maso a přidáme žampiony nakrájené na plátky a kolečka pórku.
Krok 4: Přelijeme zbylou marinádou z misky. Pekáček uzavřeme a dáme péct na zhruba 40 minut. Pokud je maso dostatečně měkké, odkryjeme a dopečeme ještě 10-15 minut na pěknou barvu.
Krok 5: Podáváme nejlépe se šťouchanými bramborami, bramborovou kaší, vařenými bramborami nebo s rýží.
Zveřejněno 13. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Marinované šťavnaté plátky krkovičky Country
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KrAAJ
Moje poznámka
Marinované šťavnaté plátky krkovičky Country
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KrAAJ
Nejnovější recepty
Knedlíky ze žluté cukety s cuketovým zelí
Přidáno před 8 hodinami
Fazole na mexický způsob
Přidáno před 9 hodinami
Jarní kuřátka s mandlovou nádivkou
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí kapsa se zeleninovým salátem (pro diabetiky)
Přidáno 15. 4. 2025 18:20
Škubánky se zelím z červené řepy
Přidáno 15. 4. 2025 17:53
Kapustový závitek s houbami a vejcem
Přidáno 15. 4. 2025 17:03
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Babiččin trhanec s jablky
eviii před 4 hodinami
Martinské rohlíčky
Fitulka před 5 hodinami
Moravský vrabec
Fitulka před 5 hodinami
Máslové opečené gnocchi se šunkou, pórkem a sýrem
Katka K. před 6 hodinami
Minutkové žampiony
Janet.P před 6 hodinami
Dobrá frankfurtská polévka
charlie.pv před 8 hodinami
Sedmikráskový sirup
Marylka před 9 hodinami
Tvarohovo-pudinková bábovka s čokoládou
kiwi40 před 10 hodinami
Jidáše, jidášky…
veronika_straka před 11 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
kacenka1352 před 11 hodinami
Suroviny:
krkovice vepřová,
jogurt bílý,
koření country,
kečup sladký,
majonéza,
omáčka worcesterová,
sůl,
pepř mletý,
sádlo,
žampióny,
pórek,
cibule
Komentáře (2)