Marinované šťavnaté plátky krkovičky Country
Šťavnaté plátky krkovičky jsou vždy sázkou na jistotu. V tomto lahodném jídlu z jednoho pekáčku je krkovička doplněna o měsíčky cibule, plátky žampionů a kolečka pórku. Stačí už jen doplnit o oblíbenou přílohu.
Postup přípravy
Krok 1: V uzavíratelné misce smícháme ingredience na marinádu. Očištěné maso nakrájíme na 3 plátky, které mírně naklepeme a z obou stran potřeme marinádou. Vložíme do misky, uzavřeme a necháme v chladu přes noc marinovat.
Krok 2: Půl hodiny před pečením vyndáme maso z lednice. Zapneme troubu na 180 °C. Pekáček vymažeme sádlem nebo olejem.
Krok 3: Na dno poklademe na měsíčky nakrájenou cibuli. Na to položíme maso a přidáme žampiony nakrájené na plátky a kolečka pórku.
Krok 4: Přelijeme zbylou marinádou z misky. Pekáček uzavřeme a dáme péct na zhruba 40 minut. Pokud je maso dostatečně měkké, odkryjeme a dopečeme ještě 10-15 minut na pěknou barvu.
Krok 5: Podáváme nejlépe se šťouchanými bramborami, bramborovou kaší, vařenými bramborami nebo s rýží.
Zveřejněno 13. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Marinované šťavnaté plátky krkovičky Country
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KrAAJ
Moje poznámka
Marinované šťavnaté plátky krkovičky Country
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KrAAJ
Nejnovější recepty
Rychlé nudle s masem a zeleninou
Přidáno před 2 hodinami
Šťáva z červené řepy
Přidáno před 17 hodinami
Nakládaná červená řepa
Přidáno před 18 hodinami
Selská omeleta
Přidáno před 19 hodinami
Snadné cookies
Přidáno před 21 hodinami
Sváteční banánový chlebíček s kokosem a fíky
Přidáno 13. 1. 2025 12:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Křupavá pivní sláma. Hranolky z chleba jsou vynikající levnou a rychlou chuťovkou a báječné jsou nejen k pivu
Martin Zounar zjistil, jak zhubnout a netrápit se u toho: Strava je základ, 10 kg už mám dole, říká populární herec
Rychlý hrníčkový perník na plech: Krásně vláčný, nadýchaný a voňavý moučník hravě zvládne i kuchyňský začátečník
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapustová polévka se sýrem
Kajkajak před 8 sekundami
Vepřová krkovice dušená s houbami
Marketka3 před 9 minutami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
jtrecepty před 1 hodinou
Segedínský guláš
jtrecepty před 1 hodinou
Katův šleh 2
esstelle před 3 hodinami
Frankfurtská hovězí pečeně II.
RabaRoman před 13 hodinami
Jablečný koláč s pudinkem a piškoty
Theodora před 15 hodinami
Můj segedín s domácím knedlíkem
jana100 před 18 hodinami
Suroviny:
krkovice vepřová,
jogurt bílý,
koření country,
kečup sladký,
majonéza,
omáčka worcesterová,
sůl,
pepř mletý,
sádlo,
žampióny,
pórek,
cibule
Komentáře (2)