Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květák po italsku

Máte rádi smažený květák? Připravte ho tentokrát trochu jinak a obalte ho ve voňavé strouhance, ochucené parmazánem a čerstvými bylinkami. Dozlatova osmažený květák si vychutnáte s bramborami, salátem a dipem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

alena-s

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Květáky očistíme, opláchneme a rozebereme na stejně velké díly. V osolené vodě je uvaříme do poloměkka. Po vychladnutí nakrájíme díly květáku na silnější plátky.  Krok 2: V misce vidličkou rozšleháme vejce, mléko, trochu soli, polévkové koření a špetku mletého pepře. Nakonec zašleháme hladkou mouku, aby vzniklo řídké těstíčko bez hrudek. Krok 3: Strouhanku promícháme s parmazánem a nasekanými čerstvými bylinkami. Plátky květáku postupně namáčíme do připraveného těstíčka. Přebytečné těstíčko vždy necháme okapat a pak obalíme ve strouhance.  Krok 4: Obalený květák dozlatova osmažíme ve velkém množství horkého oleje. Na papírové utěrce odsajeme přebytečný olej a uchováváme v teple.  Krok 5: Nakonec květák rozdělíme na talíře a ozdobíme snítkou bylinek. Podáváme s vařenými bramborami, salátem a tatarskou omáčkou, nebo s jiným oblíbeným dipem.

TIP: Co ještě uvařit z květáku

Zveřejněno 15. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květák po italsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82XBW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květák po italsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82XBW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
květák, vejce, mouka hladká, mléko, strouhanka, olej, parmazán, koření oregáno, bazalka čerstvá, majoránka, tymián, rozmarýn, koření polévkové, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu