Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brambory pečené v soli

Voňavé brambory pečené ve slupce obalené solí jsou skvělé jako samostatné jídlo, nebo je můžeme podávat jako přílohu k masu. Podáváme je plněné máslem a ozdobené trochou šunky s bylinkovým tvarohem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

marcela.vodova

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory důkladně omyjeme a ze všech stran je propícháme vidličkou. Necháme je trochu oschnout. Do misky nasypeme sůl a brambory v ní celé obalíme. Dáme je na plech do trouby a při 180 °C pečeme asi hodinu. Krok 2: Upečená brambora je při zmáčknutí měkká a má křupavou slupku. Bramboru podélně nařízneme, dovnitř vložíme plátek másla a necháme ho rozpustit.  Krok 3: Tvaroh promícháme s nasekanou cibulí a pažitkou, osolíme, opepříme a přidáme trochu cukru. Pokud je směs příliš tuhá, naředíme ji mlékem. Tvarohový dip podáváme k bramborám a ozdobíme je šunkou.

TIP: Jak udělat pečené brambory

Zveřejněno 17. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory pečené v soli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYJ5Q

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory pečené v soli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYJ5Q

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, sůl, máslo, šunka sušená, tvaroh, cibule, pažitka, sůl, pepř mletý, cukr krupice, mléko

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu