Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králičí stehna na medu a hořčici

Jemné králičí maso je velmi zdravé a můžete ho připravit na mnoho způsobů. Ochutnejte ho v zajímavé omáčce ochucené medem a hořčicí a určitě si pochutnáte. Na přípravě není nic složitého.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 110 min

120 min (10 min příprava + 110 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Králičí maso omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a opečeme na olivovém oleji ze všech stran. Krok 2: Pak maso přeneseme do pekáčku a na výpeku osmahneme nadrobno nasekanou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Krok 3: Přidáme provensálské koření a vmícháme med i hořčici. Vše zalijeme vínem a za občasného míchání necháme chvíli zredukovat. Krok 4: Vlijeme zeleninový vývar a připravenou omáčkou přelijeme maso. Vložíme do trouby a při 180 °C pečeme za občasného podlévání asi 1,5 hodiny. Krok 5: Ke konci omáčku zahustíme moukou a necháme vařit alespoň 15 minut. Krok 6: Podáváme s bramborovými noky ozdobené polníčkem.

TIP: Jak upéct králíka

Zveřejněno 18. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králičí stehna na medu a hořčici

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZ7G3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králičí stehna na medu a hořčici

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZ7G3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
stehno králičí, sůl, pepř mletý, olej olivový, cibule, česnek, koření provensálské, med tekutý, hořčice dijonská, víno bílé, vývar zeleninový, mouka hladká

Přidat fotografie receptu