Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Celozrnný špenátový koláč

Zdravý koláč z bramborového těsta s celozrnnou moukou naplníme špenátovou náplní. Koláč si můžeme vychutnat ještě teplý například k večeři, skvělý je ale i zastudena jako svačina na cesty.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu včas vyhřejeme na 180 °C. Krok 2: Uvařené vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme do mísy na jemné straně struhadla. Přidáme máslo, mouku, sůl a 3 lžíce studené vody. Rukama zpracujeme těsto, které poté roztlačíme prsty do dortové formy vyložené pečicím papírem (popř. do silikonové formy, kam se papír dávat nemusí). Korpus předpečeme asi 15 minut. Krok 3: Mezitím úplně rozmrzlý špenát (musíme z něj vymačkat všechnu vodu) smícháme s najemno nastrouhaným česnekem, solí a pepřem. Krok 4: V hrnku rozmícháme smetanu a vejce a vlijeme do špenátu. Náplň rozetřeme na předpečený korpus a poklademe ji sýrem. Pečeme ještě 30 minut.

TIP: Další skvělé recepty na slané koláče

Zveřejněno 18. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celozrnný špenátový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5G8p

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celozrnný špenátový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5G8p

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, máslo, mouka celozrnná, sůl, špenát mražený, česnek, pepř mletý, smetana, vejce, sýr nízkotučný

Přidat fotografie receptu