Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Španělská cizrna

Jednoduchý pokrm z cizrny s rajčaty a španělskou klobásou chorizo vám určitě zachutná. Cizrna s lehce oříškovou chutí se s rajčaty a pikantní klobásou skvěle doplňuje, chuť podpoří i italské bylinky.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

past1978

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 100 min bez doby namáčení přes noc

120 min (20 min příprava + 100 min tepelná úprava, bez doby namáčení přes noc)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Cizrnu přebereme a namočíme do studené vody přes noc. Krok 2: Druhý den vodu slijeme. Přidáme bobkový list, několik kuliček nového koření, zalijeme čistou vodou a uvaříme doměkka. Krok 3: Mezitím oloupeme cibuli a česnek. V kastrolu rozehřejeme trochu oleje a zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme klobásu nakrájenou na kolečka a nasekaný česnek. Osolíme, opepříme a krátce orestujeme. Krok 4: Vmícháme rajský protlak, bazalku, tymián, krájená rajčata s nálevem a scezenou cizrnu. Mírně podlijeme vodou a podusíme. Přebytečnou tekutinu vyvaříme. Dochutíme cukrem a solí. Podáváme posypané nasekanou petrželkou a ozdobené snítkou bazalky.

TIP: Na co se používá cizrna

Zveřejněno 19. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Španělská cizrna

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2mDn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Španělská cizrna

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2mDn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cizrna, bobkový list, koření nové koření, cibule, česnek, olej, klobása chorizo, sůl, pepř mletý, protlak rajčatový, rajče, petrželka, bazalka čerstvá, tymián, cukr

Přidat fotografie receptu