Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové lívance

Pokud nám od oběda zbyde trochu vařených brambor, můžeme z nich připravit kynuté, dozlatova smažené lívance, které podáváme naslano. Lívance pomažeme pikantním kečupem a posypeme strouhaným sýrem.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby kynutí

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Z rozdrobeného droždí a trošky vlažného mléka připravíme kvásek, který necháme vzejít. Krok 2: Do mísy vsypeme mouku, přidáme na­jemno nastrouhané brambory, zbytek vlažného mléka, vejce a žloutek, sůl a na­konec vzešlý kvásek. Vypracujeme tužší těsto a ne­cháme vykynout. Krok 3: Pak ho rozválíme na válu na placku silnou asi 2 cm. Z plátu vy­krajujeme kolečka. Smažíme z obou stran dozlatova. Krok 4: Nakonec lívance potíráme kečupem a sypeme sýrem.

TIP: Jak smažit lívance

Zveřejněno 19. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové lívance

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PN6g6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové lívance

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PN6g6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
droždí, mléko, mouka hrubá, brambory, vejce, žloutek, sůl, kečup pikantní, sýr

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu