Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králičí stehna z Křižanovského polesí

Lahodná králičí stehna na slanině se zeleninou a houbami rozhodně stojí za vyzkoušení. V pokrmu vyniká chuť vína a divokého koření a je zjemněný smetanou. Můžete ho směle podávat při jakékoliv slanostní příležitosti. Jako příloha se hodí hrnkové nebo karlovarské knedlíky, ale třeba také bramborové gnocchi.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 75 min

100 min (25 min příprava + 75 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Stehna prošpikujeme, osolíme a krátce opečeme na sádle. Do výpeku dáme osmahnout na kousky nakrájenou cibuli, houby a zeleninu. Krok 2: Na dno pekáče rozložíme zeleninovou směs, na ni položíme stehna, podlijeme vínem (dále podléváme vodou), osolíme, okořeníme a přikryté dusíme doměkka asi 60 minut. Krok 3: Stehna vyjmeme z pekáče, do kterého přilijeme smetanu rozmíchanou s moukou a necháme povařit asi 15 minut (množství omáčky si zvolí každý sám). Stehna vrátíme zpět a můžeme podávat.

TIP: Králík cibulář - klasika našich babiček

Zveřejněno 18. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králičí stehna z Křižanovského polesí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9r3Gz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králičí stehna z Křižanovského polesí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9r3Gz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
stehno králičí, slanina, mrkev, celer, cibule, houby, sádlo, mouka hladká, víno bílé, smetana ke šlehání, sůl, pepř mletý, kmín celý, jalovec, tymián, koření nové koření

Přidat fotografie receptu