Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žampionová paštika

Žampionová paštika je vynikající alternativou k těm masovým. Její příprava je navíc rychlá a snadná. Portské víno, slanina a směs koření dávají paštice autentickou chuť. Určitě stojí za vyzkoušení.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Nakrájené žampiony opečeme na másle, vyndáme z pánve a do výpeku přidáme nakrájenou cibuli a slaninu. Restujeme tak dlouho, až slanina pustí tuk a cibule zesklovatí. Ke konci přidáme utřený česnek. Krok 2: Žampiony vrátíme zpět do pánve, přidáme koření, víno, osolíme, nepatrně podlijeme a dusíme 10 minut. Tekutinu necháme vydusit, zaprášíme moukou a 5 minut provaříme. Krok 3: Vše rozmixujeme na hladkou hmotu a naplníme do nádoby. Můžeme zalít 3 lžícemi chladnoucího rozpuštěného másla. Paštiku necháme v lednici do druhého dne ztuhnout.

TIP: Desatero rad na téma domácí paštiky

Zveřejněno 19. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žampionová paštika

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPp7R

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žampionová paštika

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPp7R

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
žampióny, cibule, česnek, máslo, slanina, mouka hladká, víno portské, vývar masový, sůl, koření paštikové, koření houbová variace, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu