Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové maso à la rillettes

Rilletes je francouzská delikatesa, jejíž příprava obvykle zabere několik hodin. Pokud však použijete domácí zavařené vepřové maso, příprava této pochoutky vám zabere jen zlomek času a pochutná si návštěva i celá rodina.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Domácí zavařené maso (je již krásně měkké a voňavé) vyndáme ze sklenice a roztrháme ho na jednotlivá vlákna (třeba pomocí vidliček). Krok 2: Cibuli nakrájíme nadrobno a na lžíci sádla ji osmažíme dosklovita. Přidáme prolisovaný česnek, zbytek sádla, natrhané maso, víno, koření, sůl a vše za občasného míchání povaříme na mírném ohni asi 10 minut. Krok 3: Ještě horkou směs naplníme do sklenice.

TIP: Domácí paštika

Zveřejněno 19. 1. 2025

Poznámka autorky Handour

Recept pochází z Francie, ale my ho děláme po Česku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové maso à la rillettes

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DkwWk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové maso à la rillettes

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DkwWk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso vepřové, sádlo, cibule, česnek, víno bílé, sůl, kmín mletý, pepř mletý

Přidat fotografie receptu