Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Panna cotta s citronovým krémem

Sladká elegance, která okouzlí vaše smysly! Jemná a hedvábná panna cotta se spojuje s osvěžujícím citronovým krémem a korunuje ji lehký bílkový sníh. Tento dezert není jen chuťovým zážitkem, ale i pastvou pro oči.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

MiskaKulicka MiskaKulicka

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Začneme panna cottou. Želatinu dáme do mísy se studenou vodou, aby nabobtnala. Smetany nalijeme do kastrůlku a přidáme cukr. Vanilkový lusk podélně rozřízneme, nožem vyškrábneme semínka a spolu s luskem vložíme do smetany. Přivedeme k varu, pak hned odstavíme a vyndáme lusk. Krok 2: Želatinu vyždímáme a přidáme k horké smetaně. Důkladně rozmícháme metličkou, až se všechna želatina rozpustí. Směs rozlijeme do mističek, vložíme do lednice a necháme alespoň 4 hodiny zatuhnout, nejlépe přes noc. Krok 3: Den předem si připravíme lemon curd, aby mohl přes noc odpočívat v lednici. Všechny suroviny kromě másla dáme do kastrůlku a na mírném plameni za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Po pár minutách bude mít krém konzistenci podobnou krupicové kaši (teplota ideálně kolem 75°C). Odstavíme a zašleháme studené máslo. Přendáme do sklenice, uzavřeme a dáme do lednice. Krok 4: Těsně před servírováním rozdělíme na panna cottu citrónový krém a bílkový sníh. Ten si připravíme velmi snadno – stačí bílky a cukr vyšlehat do pevné lesklé konzistence. Pomocí flambovací pistole sníh opálíme, dezert ozdobíme lístky máty a můžeme podávat.

TIP: Jak vyšlehat pevný sníh z bílků

Zveřejněno 19. 1. 2025

Poznámka autorky MiskaKulicka

Počet porcí záleží na velikosti, množství vystačí pro 4-6 lidí.

Můj instagram: https://www.instagram.com/miska.kulicka/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Panna cotta s citronovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDYpV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Panna cotta s citronovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDYpV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
smetana na vaření, smetana ke šlehání, cukr, lusk vanilkový, želatina, žloutek, šťáva citronová, cukr krupice, máslo, bílek, cukr

Přidat fotografie receptu