Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tarhoňa s krůtím masem a zeleninou

Tarhoňa jsou drobné těstoviny, které můžeme připravit na mnoho způsobů. Skvěle chutná například v jednoduchém jídle s krůtím masem a dušenou zeleninou. Příprava je velmi snadná, takže se není čeho obávat.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

alena-s

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Krůtí maso opláchneme a nakrájíme na kostičky. V kastrolu rozehřejeme trochu oleje a krůtí maso orestujeme. Osolíme, opepříme a mírně podlijeme vodou. Pod pokličkou necháme podusit do poloměkka. Krok 2: Tarhoňu uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu. Pak ji scedíme, propláchneme a necháme okapat. Krok 3: Zeleninu očistíme a opláchneme. Mrkev nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka. K podušenému masu přidáme připravenou zeleninu a ještě krátce dusíme, až mrkev změkne. Pak přidáme hrášek a přebytečnou tekutinu vyvaříme. Nakonec vmícháme uvařenou tarhoňu, pokrm dochutíme solí a špetkou pepře. Krok 4: Podáváme posypané nasekanou petrželkou.

Zveřejněno 21. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tarhoňa s krůtím masem a zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5GJ5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tarhoňa s krůtím masem a zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5GJ5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
řízky krůtí, těstoviny tarhoňa, cibule, mrkev, hrášek mražený, pórek, sůl, pepř mletý, olej, petrželka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu