Celerová polévka
Celer je všestranná zelenina, ze které můžeme připravit například vynikající polévku ochucenou kari kořením. Podáváme ji s opečenou vekou, kterou pokapeme olejem a posypeme bylinkovou solí.
Postup přípravy
Krok 1: Celer očistíme a nastrouháme nahrubo, taktéž i mrkev. Cibuli oloupeme, nasekáme a zpěníme na másle, přidáme celer s mrkví. Vše orestujeme, přidáme kari koření, vývar a vaříme asi 25 minut.
Pak dle potřeby doplníme vodou, přidáme mléko a případně dochutíme. Polévku můžeme částečně rozmixovat. Krok 2: Veku rozprostřeme na pečicí papír, pokapeme olejem a posypeme bylinkovou solí. Dáme do trouby vyhřáté na 190 °C a krátce zapečeme. Krok 3: Polévku podáváme s opečenou vekou.
Pak dle potřeby doplníme vodou, přidáme mléko a případně dochutíme. Polévku můžeme částečně rozmixovat. Krok 2: Veku rozprostřeme na pečicí papír, pokapeme olejem a posypeme bylinkovou solí. Dáme do trouby vyhřáté na 190 °C a krátce zapečeme. Krok 3: Polévku podáváme s opečenou vekou.
Zveřejněno 21. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Celerová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2AJY
Moje poznámka
Celerová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2AJY
Nejnovější recepty
Barevná ďábelská vajíčka
Přidáno před 1 hodinou
Boží milosti
Přidáno před 13 hodinami
Hrášková pomazánka s Lučinou
Přidáno před 15 hodinami
Velikonoční nádivka s kopřivami
Přidáno před 23 hodinami
Velikonoční minizákusky
Přidáno před 23 hodinami
Obložené vejce
Přidáno 19. 4. 2025 22:19
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasické palačinky
Coolbins před 1 hodinou
Argentinská křídla
wimra před 1 hodinou
Kuře na paprice s hráškem
Moanka před 2 hodinami
Gnocchi s brokolicí, nivou a zakysanou smetanou
Vacice93 před 9 hodinami
Velikonoční beránek
Praizlerka před 10 hodinami
Babiččina třená bábovka
Atata27 před 10 hodinami
Mini Pavlova
bousovka před 11 hodinami
Velikonoční jidáše
zujara14 před 11 hodinami
Sloní žrádlo
Kamiku před 13 hodinami
Suroviny:
celer,
mrkev,
cibule,
máslo,
vývar zeleninový,
mléko,
koření kari,
pepř mletý,
veka,
sůl bylinková,
olej
Komentáře