Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové marinované kapsy plněné slaninou, křenem a jablky

Vepřové maso patří mezi stálice české kuchyně. Připravte z libové a chutné pečeně plněné kapsy. Jsou marinované v jogurtu a uvnitř se pojí chutě pikantní hořčice, křenu a jablka se slaninou. Lahodný pokrm na všední i sváteční den.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Středně náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 50 min + uležení masa přes noc

80 min (30 min příprava + 50 min tepelná úprava, + uležení masa přes noc)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Z pečeně ukrojíme 2 silné plátky, do kterých nařízneme kapsy po stranách a vespod necháme neproříznuté. Krok 2: Vytvořené kapsy přes fólii naklepeme, vnitřky potřeme jogurtem, poté potřeme i vršky z obou stran a uložíme v uzavíratelné misce do chladničky přes noc. Hodinu před přípravou vyndáme a necháme odpočinout otevřené. Krok 3: Očistíme a nastrouháme křen. Oloupané jablko zbavíme jádřince, nakrájíme na silnější měsíčky a pokapeme citronovou šťávou. Zapneme troubu na 180 °C. Krok 4: Vnitřek masové kapsy potřeme hořčicí, na 2 plátky slaniny dáme lžíci křenu, přeložíme a zasuneme do kapsy. Vložíme doprostřed 2 měsíčky jablka a kapsu uzavřeme jehlou na maso nebo párátkem. Stejně uděláme i druhou kapsu. Krok 5: Obě kapsy osolíme, opepříme a poprášíme hladkou moukou, poté opečeme v rozehřáté pánvi na másle nebo oleji. Krok 6: Pokud nemáme pánev, kterou můžeme dát do trouby, přendáme kapsy i se šťávou do zapékací nádoby. Přidáme zbylou anglickou slaninu, obložíme měsíčky jablka a zalijeme 150 ml smetany. Krok 7: Dáme péct na 25 minut, obrátíme kapsy a dopečeme ještě 15-20 minut z druhé strany. Po vyndání z trouby polijeme zbylou smetanou. Podáváme s bramborami upravenými dle své chuti.

TIP: Brambory v naší kuchyni

Zveřejněno 21. 1. 2025

Poznámka autorky Marie Svarcova

Pokud není čas nechat maso marinovat přes noc je potřeba alespoň 2 hodiny, aby bylo po upečení šťavnaté a měkké.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové marinované kapsy plněné slaninou, křenem a jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkg72

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové marinované kapsy plněné slaninou, křenem a jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkg72

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (7)

Recept zajímavý. no šel bych asi jinou cestou , kare rozkrájel po obvodu na plát , ten klepnul a naložil do marinády z jogurtu , vejce , sušené cibule , granulovaného česneku a pepře den dopředu ... ráno vyndal na plát nandal třeba pršut a pekorino, celé to zakápnul pestem z medvědího česneku a zamotal jako roládu ... pekl na nízký stupeň do 140 cca 2 hodiny za častého přelévání výpekem .. k tomu kaši a Buon Apetit .... nemám rád ovoce v masu a tohle je jen vyjádření názoru , nikdy by mne nenapadlo hanit něčí výtvor s kterým si dal práci

Marie Svarcova: po pravdě mám inspiraci co vařit o víkendu... děkuji za zpětnou vazbu .. pokud to vyjde dle mých předpokladů , určitě se to tu objeví

Zobrazit 3 starší odpovědi

Marie Svarcova: moc ,,svůdný " 😀 recept a jako vždy ,na 1* postup i ingredience. Mám hořčicový křen ,takže ho použiji .Jen to ohodnocení : náročný - se mi nezdá ,pokud si na kapsy troufnu já .Může to odradit méně zkušené kuchtynky a to by byla škoda.
Děkuji, Maruško , a hezký den 🍀

zdenka.s:
:-K Zdeničko, moc děkuji za milý komentář a máš pravdu, že to není složité ale asi jen náročné na čas. Určitě jsi si všimla, že nedávám tolik receptů ale už mě to nebaví jako dříve, hodně se to vše změnilo a ráda to přenechám jiným. Krásný den i Tobě. :-K

Suroviny:
pečeně vepřová, jogurt bílý, ghee, sůl, pepř mletý, hořčice plnotučná, slanina anglická, křen strouhaný, jablko, šťáva citronová, mouka hladká, smetana ke šlehání

Přidat fotografie receptu