Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka s jablkem a vejci

Jednoduchá zeleninová polévka má krásnou barvu, příjemnou nasládlou chuť a krémovou konzistenci. Zajímavě vynikne i jablko, které vaříme spolu se zeleninou. Podáváme ji s kousky vařených vajec a čerstvými bylinkami.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 25 min

30 min (5 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Zeleninu a jablko omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Vsypeme je do hrnce, zalijeme vývarem, osolíme, přidáme česnek a uvaříme zvolna doměkka. Zároveň v jiné nádobě uvaříme vejce a pak je oloupeme. Krok 2: Hotovou polévku rozmixujeme tyčovým mixérem a dochutíme pepřem. Krok 3: Rozdělíme ji do talířů, přidáme rozkrájená vejce a ozdobíme bylinkami.

TIP: Další inspirace na zeleninové polévky

Zveřejněno 22. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka s jablkem a vejci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6WBE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka s jablkem a vejci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6WBE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, mrkev, celer, cibule, česnek, jablko, sůl, vývar masový, vejce, pepř, čerstvé bylinky

Přidat fotografie receptu