Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka z pečené červené řepy

I z obyčejných surovin můžeme připravit lahůdku. Pečením dodáme zelenině nové a výraznější tóny. Pak už ji stačí krátce povařit ve vývaru, dochutit a podávat s kopečkem zakysané smetany a čerstvým libečkem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 50 min

60 min (10 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Řepu oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. Cibuli oloupeme a pokrájíme na osminy a mrkev na větší kousky. Zeleninu vložíme do pekáčku, polijeme olivovým olejem a pečeme asi 45 minut v troubě při 200 °C. Krok 2: Potom zeleninu přendáme do hrnce, přelijeme zeleninovým vývarem a necháme přejít varem. Dochutíme solí, pepřem a strouhaným muškátovým oříškem. Krok 3: Polévku rozdělíme do misek a do každé dáme lžíci smetany a ozdobíme kouskem libečku.

TIP: Další oblíbené recepty z červené řepy

Zveřejněno 22. 1. 2025

Poznámka autora poslirecept

Do polévky můžeme přisypat na másle zlehka osmažené plátky bagety. Kdo má rád smetanové polévky, může zakysanou smetanu nalít přímo do polévky a rozmíchat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z pečené červené řepy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDYVv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z pečené červené řepy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDYVv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
řepa červená, cibule červená, mrkev, olej olivový, vývar zeleninový, sůl, pepř mletý, ořech muškátový, smetana zakysaná, libeček

Přidat fotografie receptu