Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninové řízečky - cuketa a patizon

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

strakule

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie167 kJ /
40 kcal
Bílkoviny1,63 g
Tuky0,06 g
Vláknina2,86 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,95 g
Sůl12,38 g
Sacharidy7,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cuketu i patizon omyjeme, patizon zbavíme jadérek a oboje nakrájíme na 1 cm silné plátky, které lehce posolíme a posypeme vegetou. Krok 2: Obalujeme v klasickém trojobalu, přičemž nejdříve začneme s cuketovými kolečky. Krok 3: Než začneme obalovat patizon, přidáme do rozšlehaného vajíčka prolisovaný česnek. Krok 4: Řízečky smažíme dozlatova na oleji na pánvi, či ve friťáku. Podáváme s bramborem, bramborovou kaší, či jen tak k zakousnutí.

TIP: Cuketové chipsy

Zveřejněno 16. 9. 2009

Poznámka autorky strakule

kdo nechce sypat jednotlivé kousky, může vegetu smíchat s moukou a rovnou obalovat :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninové řízečky - cuketa a patizon

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N9zv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninové řízečky - cuketa a patizon

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N9zv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (8)

S přidáním česneku do vajíčka výtečné :yes::yes::yes:, já jsem ještě přidala chilli :-p

jdu na to-dostala jsem patizon,a poprvé to budem jíst,tak snad to bude všem chutnat...dík za rady :-)

Vyzkoušeno s cuketou - nechal jsem ji po posolení vypotit a přebytečnou vodu slil a otřel, místo vegety jen pepř, dále jsem neodolal zkusit česnek do vajíčka (nejen prolisovaný, ale rozetřený na pastu), a jelikož to byla "dospělá" cuketa, tak to byly takové půlměsíce :-D Díky tomu to jedla i manželka, nemá ráda ta semínka uprostřed :yes: Díky za inspiraci :-K

Alena Michálková 5. 10. 2010 09:20
Je to jedno z velmi oblíbených jídel v naší rodině.Jen česnek nedávám na cuketku,ale prolisuji ho do více osoleného bílého jogurtu. Bez toho se to u nás neobejde a jeden kelímek jogurtu určitě nestačí. Je to lepší a výraznější, než nasládlá chuť tatarky.Jen je to jídlo na páteční večer nebo sobotní oběd, aby člověk mohl mezi lidi!:-p:yes:

David Rektořík 28. 6. 2010 20:56
Cuketu jsem dnes poprvé koupil v obchodě a už se těším na zítřejší oběd, přičemž pevně doufám, že bude vypadat stejně krásně jako na těch fotkách u receptu :-p:-)..a taky tak bude i chutnat:yes:

znám a proto je mam zítra k obědu dlouho jsem si je neusmažil tudíš ani dlouho nejedl tak už se těším:yes:

děkuji, je to klasika, ale já na ni nedám dopustit :-D

znám a proto mohu přidat:yes::-D:-p

Tématické fráze:
patizon recepty, obalovaný patizón, patizon recept, patison recepty, recepty patizon, smažený patizón, patizon, patizon, patizon, patizon, recept na patizon, recept patizon, obalovana cuketa, rizky z patizonu, cuketové řízečky, recepty z patizonu, patizon řízky, patizon smazeny, řízky z cukety, patizon jako řízek

Suroviny:
cuketa, patizon, vegeta, sůl, česnek, mouka hladká, vejce, mléko, strouhanka, olej

Přidat fotografie receptu